Најновије

Слободан Унковић: Посета делегације из Пекинга Туристичкој организацији Београда Београд

У просторијама Туристичке организације Београда, Слободан Унковић, заменик директора ТОБ примио је делегацију из Пекинга, коју чине чланови Канцеларије за развој туризма Града Пекинга и највећеих туроператора из Кине.

Слободан Унковић је поздравио госте истакавши дугогодишњу сарадњу два града у области туризма, која је услед безвизног режима допринела расту туристичког промета из Кине од 79% у броју долазака односно 68% у оствареним ноћењима, са великом тенденцијом раста. Укупан број кинеских гостију у првих осам месеци ове године је 37.405, док је број ноћења 71.962, што их сврстава у првих пет гостију у Београду. Поред туристичке сигнализације на кинеском језику у Београду, планирају се даље активности у циљу прихвата све већег броја туриста из Кине.

Кинеску делегацију је предводио Zou Weinan, који је овом приликом изразио захвалност и позитивне утиске током посете нашој земљи, за коју су гости из Кине све више заинтересовани. У оквиру кружних тура у овом делу Европе и Балкана, Београд постаје централна тачка пре свега захваљујући директним летовима из Пекинга.

Састанку су присуствовали представници ЈУТА и наше туристичке привреде који су са кинеским туроператорима разменили искуства и договорили даље активности.

Делегацији је најављена посета Пекингу у новембру ове године као претходница учешћу на сајму туризма у Шангају, када ће делегација наше земље представити туристичку понуду Београда и Србије.

Извор: ТОБ

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.