Slobodan Unković: Poseta delegacije iz Pekinga Turističkoj organizaciji Beograda Beograd

U prostorijama Turističke organizacije Beograda, Slobodan Unković, zamenik direktora TOB primio je delegaciju iz Pekinga, koju čine članovi Kancelarije za razvoj turizma Grada Pekinga i najvećeih turoperatora iz Kine.

Slobodan Unković je pozdravio goste istakavši dugogodišnju saradnju dva grada u oblasti turizma, koja je usled bezviznog režima doprinela rastu turističkog prometa iz Kine od 79% u broju dolazaka odnosno 68% u ostvarenim noćenjima, sa velikom tendencijom rasta. Ukupan broj kineskih gostiju u prvih osam meseci ove godine je 37.405, dok je broj noćenja 71.962, što ih svrstava u prvih pet gostiju u Beogradu. Pored turističke signalizacije na kineskom jeziku u Beogradu, planiraju se dalje aktivnosti u cilju prihvata sve većeg broja turista iz Kine.

Kinesku delegaciju je predvodio Zou Weinan, koji je ovom prilikom izrazio zahvalnost i pozitivne utiske tokom posete našoj zemlji, za koju su gosti iz Kine sve više zainteresovani. U okviru kružnih tura u ovom delu Evrope i Balkana, Beograd postaje centralna tačka pre svega zahvaljujući direktnim letovima iz Pekinga.

Sastanku su prisustvovali predstavnici JUTA i naše turističke privrede koji su sa kineskim turoperatorima razmenili iskustva i dogovorili dalje aktivnosti.

Delegaciji je najavljena poseta Pekingu u novembru ove godine kao prethodnica učešću na sajmu turizma u Šangaju, kada će delegacija naše zemlje predstaviti turističku ponudu Beograda i Srbije.

Izvor: TOB

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.