Dačić razgovarao sa novopostavljenim ambasadorom Indije u Srbiji Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa novoimenovanim ambasadorom Republike Indije u Republici Srbiji Subratom Batačardžijem.

Ovom prilikom šef srpske diplomatije poželeo je dobrodošlicu i uspeh u radu novoimenovanom ambasadoru Indije.

Ministar Dačić, istakavši značaj srpsko-indijskog višedecenijskog prijateljstva i saradnje, izrazio je zadovoljstvo zbog intenziviranja bilateralnih odnosa dve zemlje u godini kada se obeležava 70. jubilej od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Šef srpske diplomatije je posebno zahvalio na principijelnom i čvrstom stavu Republike Indije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije i izrazio nadu da će indijska podrška u međunarodnim forumima ostati nepromenjena.
Iako ekonomska saradnja Srbije i Indije ne prati tradicionalno dobre političke odnose, ministar Dačić je pozdravio dosadašnji angažman indijskih giganata na srpskom tržištu uz uverenje da će se saradnja u ovoj oblasti unaprediti u narednom periodu.

Na kraju sastanka, iskazana je obostrana spremnost za dalje unapređenje bilateralnih odnosa i saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa za Republiku Srbiju i Republiku Indiju.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.