Најновије

Проф. др Предраг Ј. Марковић: Интензивна сарадња социјалиста појачаће сарадњу Српске и Србије Вести

Потпредседник Социјалистичке партије Србије проф. др Предраг Ј. Марковић разговарао је у Бањалуци са потпредседником Социјалистичке партије Живком Марјанац о интензивирању сарадње две странке што ће, како је наглашено, појачати и сарадњу Србије и Српске.

Марковић је поручио да одређене ствари СПС треба да учи од СП-а, посебно када је реч о комбиновању младог и искусног кадра.

“Ово је пети пут ове године да долазим у Бањалуку, овај пут сам дошао да у припреми за конгрес СПС-а преузмем све рецепте СП-а који као мања партија коалиције није само сачувала идентитет, већ појачала улогу наше партије у БиХ”, нагласио је Марковић.

На састанку, којем је присуствовао и председник Извршног одбора Главног одбора СП Слободан Протић, речено је да ће један од видова сарадње бити и заједничка партијска школа, као што је некад била Политичка школа “Кумровец”.

Та школа би могла бити названа по Васи Пелагићу, у част првог социјалисте у БиХ, саопштено је из СП-а.

Протић је рекао да је ово био један у низу редовних састанака који потврђује континуитет сарадње партија, те истакао да ће она бити интензивнија и садржајнија, што појачава сарадњу Републике Српске и Србије.

“Било је ријечи о припреми конгреса СПС-а који ће бити одржан 22. децембра, као и о освјежавању и прилагођавању политика садашњем и времену које долази. Посебно смо разговарали о новим видовима сарадње наших партија, јер смо и на Осмом конгресу СП-а потврдили да смо једно”, рекао је Протић и подсетио да је формиран међупартијски савет, те да су председници партија најавили уједињење ових партија.

Најављено је да ће следећи састанак руководстава ових партија ускоро бити одржан у Београду, те да се очекује сусрет председника извршних одбора партија и дефинисање оперативног оквира сарадње.

Марјанац је рекао да је разговарано и о протеклим општим изборима у БиХ на којима је СП забележила огроман раст, како по броју гласова, тако и по броју мандата на свим нивоима.
Он је најавио да ће руководство СП-а, као и до сада, присуствовати конгресу СПС-а.

Извор: РТРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.