Најновије

Никола Никодијевић на „Самиту младих”: Млади и знање – будућност развоја Србије и Београда Београд

Град Београд је током последњих пет година урадио заиста много тога када је омладинска политика у питању. Отворен је Научно-техноложки парк на Звездари, а готово хиљаде студената „прошле” кроз програм „БГ пракса” и тако стекле прва радна искуства у институцијама Града Београда и јавним предузећима, рекао је председник Скупштине града Никола Никодијевић на „Самиту младих”, који организује Канцеларија за младе Града Београда у хотелу „Метропол“.

Никодијевић је истакао да су сваке године на „Самиту младих” приметни бољитак и побољшање квалитета рада, али и тематике која се обрађује.

– Из године у годину учествујем у готово свим активностима и скуповима које организује Канцеларија за младе. Задатак ове канцеларије је, пре свега, да се бави актуелним и горућим питањима и проблемима који муче младе људе, али наравно и да заједнички радимо на решењима. Врата Града Београда ће увек бити отворена за све вас, док ће задатак Канцеларије за младе остати мотивисање и активирање што већег броја младих – рекао је Никодијевић.

Према његовим речима, за младе је суштински важно да не губе време, али ни сопствене снове, док је задатак Града Београда да помогне у остварењу тих снова.

– Помогли смо многим младим људима да започну сопствени бизнис, али желимо да одемо и корак даље. То је наша жеља у данашње време, када није потребно више од рачунара да се „изађе” на било које тржиште. Од младих се данас очекује да буду активни, да преузму иницијативу, да до краја искористе све своје потенцијале и ставе их у функцију бољег живота свих грађана ове земље. Зашто бисмо тражили и скупо плаћали знање и памет када то имамо у својој земљи. За 20 до 30 година, половина занимања која данас постоје у свету ће бити прошлост. Не би требало да чекамо да се то догоди, како бисмо започели процес адаптације, већ би требало да креирамо будућност – додао је председник градске скупштине.

Он је додао да се од младих тражи да верују у себе, да буду ангажовани и да не чекају да их „неко повуче за рукав” јер, како је рекао, такав систем више не постоји нигде у свету.

– Видим да се млади баве и темом „Е-спорта”, а постоје тврдње да ће за 30 или 40 година електронски спорт у потпуности заменити овај садашњи – „прави”. Уколико се тако нешто заиста догоди, гледајте да и у томе будемо најбољи и да будемо предводници, а не неко ко ће са стране да посматра ствари – закључио је Никодијевић.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.