Неђо Јовановић изабран за председника Комисије за контролу извршења кривичних санкција Посланичка група

Посланик Социјалистичке партије Србије (СПС) Неђо Јовановић изабран је за председника Комисије за контролу извршења кривичних санкција, а за његовог заменика посланик Српске напредне странке (СНС) Михајло Јокић.

Јовановић је у Скупштини Србије рекао да ће у наредном периоду бити одржана седница на којој ће бити договорени план и програм рада, односно обилазак казнено-поправних установа и завода у Србији после чега ће доставити извештаје и евентуалне препоруке.

Основна улога Комисије је, иначе, надзор над извршењем кривичних санкција што, како каже Јовановић, подразумева широк спектар провера и сагледавања свега онога што се односи на осуђена лица.

„Вероватно ћемо у јануару имати обиласке неколико казнено-поправних установа и завода“, рекао је Јовановић за Тањуг и прецизирао да ће чланови Комисије обилазити објекте и сагледавати њихово стање, као и активности осуђеника које су у обавези да спроводе.

Јовановић подсећа да је Комисија и до сада обилазила те установе и проверавала третман према осуђеним лицима, наводећи да су препоруке углавном дате на лицу места.

Каже да није блио већих примедби, а као добре примере навео је Малолетнички затвор у Ваљеву и Васпитно-поправни дом (ВПД) у Крушевцу где је, како каже, третман према осуђеним лицима онакав какав иначе треба да буде – по стандардима.

Извор: Танјуг

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.