Најновије

Неђо Јовановић изабран за председника Комисије за контролу извршења кривичних санкција Посланичка група

Посланик Социјалистичке партије Србије (СПС) Неђо Јовановић изабран је за председника Комисије за контролу извршења кривичних санкција, а за његовог заменика посланик Српске напредне странке (СНС) Михајло Јокић.

Јовановић је у Скупштини Србије рекао да ће у наредном периоду бити одржана седница на којој ће бити договорени план и програм рада, односно обилазак казнено-поправних установа и завода у Србији после чега ће доставити извештаје и евентуалне препоруке.

Основна улога Комисије је, иначе, надзор над извршењем кривичних санкција што, како каже Јовановић, подразумева широк спектар провера и сагледавања свега онога што се односи на осуђена лица.

„Вероватно ћемо у јануару имати обиласке неколико казнено-поправних установа и завода“, рекао је Јовановић за Тањуг и прецизирао да ће чланови Комисије обилазити објекте и сагледавати њихово стање, као и активности осуђеника које су у обавези да спроводе.

Јовановић подсећа да је Комисија и до сада обилазила те установе и проверавала третман према осуђеним лицима, наводећи да су препоруке углавном дате на лицу места.

Каже да није блио већих примедби, а као добре примере навео је Малолетнички затвор у Ваљеву и Васпитно-поправни дом (ВПД) у Крушевцу где је, како каже, третман према осуђеним лицима онакав какав иначе треба да буде – по стандардима.

Извор: Танјуг

Категорије: Посланичка група

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.