Најновије

Никола Никодијевић: Напад на Дачића у Скупштини одраз нервозе лобиста за независност Косова Београд

Председник београдског одбора СПС Никола Никодијевић изјавио је да активности министра спољних послова Ивице Дачића, као и целе Владе и председника Србије, на очувању Косова и Метохије у саставу Србије дају резултате, а да то ствара нервозу код оних који у Србији лобирају за независност Косова.

“Напад на министра спољних послова Ивицу Дачића у Скупштини Србије потврда је нервозе оних који су `албански лобисти` у Србији и који се залажу за независност Косова“, рекао је Никодијевић за Танјуг реагујући на расправу министра Дачића и лидера ЛДП-а Чедомира Јовановића током јучерашње седнице Скупштине на којој су чланови Владе одговарали на питања посланика.

Никодијевић је истакао да, без обзира на уложена средства, такозвана држава Косово не успева да постане члан међународних институција, а да је последњи `велики пораз` Косова и њихових лобиста било гласање за пријем у Интерпол.

“Та нервоза се одражава и код нас. Постоје они који су се недвосмислено залажу за независност Косова и којима не пријају успеси ове власти, министра спољних послова, министра унутрашњих послова и председника Србије“, примећује Никодијевић.

Он каже да је евидентно да Србија у последње време постиже изузетне резултате на међународном плану, да је положај Србије у међународним институцијама све бољи и да све већи број земаља повлачи признање независности Косова.

“Процес признавања лажне државе Косово је заустављен и сада долази до реакција као што је била јуче у Скупштини Србије“, закључио је Никодијевић.

Извор и фото: Танјуг

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.