Најновије

Саопштење Покрајинског одбора СПС КиМ Вести

Покрајински одбор СПС одржао је у Лепосавићу Десету изборну конференцију.

Делегати Десете покрајинске конференције једногласно су Десетом конгресу СПС предложили за председника Ивицу Дачића. Кандидате за чланове ГО СПС, и изабрали делегате за Десети конгрес СПС.

Косметски социјалисти су са Десете покрајинске конференције подржали миран протест српског народа са Космета као и нижу меру отвореног супротстављања антицивилизацијским и дискриминаторским мерама Албанских власти, попут увођења ксе од сто посто на српску робу и покушај формирања оружаних снага Косова. Јер њихово деловање представља грубо кршење међународног права и резолуције СБ УН 1244.

Протест и мирно окупљање, као и подношење оставке институцијама Приштине, представља гандијевски облик деловања сулудим настојањима албанске стране. Истовремено, то је облик отпора и онемогућавање дискриминаторских потеза и провокација и инцидената од стране Приштине. Млаки и скоро прећутни позиви бриселске администрације, као и благи позиви америчких званичника и других моћника мере су новог неповерења према међународној и светској заједници, истичу косметски социјалисти, делегати конференције и овом приликом снажно подржавају основе нашег програма и у континуитету се залажу за пуно јединство и останак срба на овим просторима.

Као државотворна партија СПС наглашава да нам није потребан пуки вербализам међународних представника већ конкретне мере за решавање статуса КиМ уз прихватњива компромисна решења државног руководства и Владе Србије.

Социјалисти са своје Десете, јубиларне конференције, као и увек до сада пружају пуну подршку одлучном ангажовању председника Ивице Дачића за ширење истине путем дипломатских иницијатива да је недозвољива независност Косова што се изражава и кроз повлачење признања бројних земаља које тиме исказују да су намере албанске стране директно нарушавање Бриселског споразума.
Истовремено се пружа подршка политици коју председник Дачић остварује у наставку реформског курса и учвршћивања СПС-а.

На 10. изборној Конференцији присуствовао је и потпредседник Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић.

Покрајински одбор СПС КиМ

Категорије: Вести|Избори 2016