Saopštenje Pokrajinskog odbora SPS KiM Vesti

Pokrajinski odbor SPS održao je u Leposaviću Desetu izbornu konferenciju.

Delegati Desete pokrajinske konferencije jednoglasno su Desetom kongresu SPS predložili za predsednika Ivicu Dačića. Kandidate za članove GO SPS, i izabrali delegate za Deseti kongres SPS.

Kosmetski socijalisti su sa Desete pokrajinske konferencije podržali miran protest srpskog naroda sa Kosmeta kao i nižu meru otvorenog suprotstavljanja anticivilizacijskim i diskriminatorskim merama Albanskih vlasti, poput uvođenja kse od sto posto na srpsku robu i pokušaj formiranja oružanih snaga Kosova. Jer njihovo delovanje predstavlja grubo kršenje međunarodnog prava i rezolucije SB UN 1244.

Protest i mirno okupljanje, kao i podnošenje ostavke institucijama Prištine, predstavlja gandijevski oblik delovanja suludim nastojanjima albanske strane. Istovremeno, to je oblik otpora i onemogućavanje diskriminatorskih poteza i provokacija i incidenata od strane Prištine. Mlaki i skoro prećutni pozivi briselske administracije, kao i blagi pozivi američkih zvaničnika i drugih moćnika mere su novog nepoverenja prema međunarodnoj i svetskoj zajednici, ističu kosmetski socijalisti, delegati konferencije i ovom prilikom snažno podržavaju osnove našeg programa i u kontinuitetu se zalažu za puno jedinstvo i ostanak srba na ovim prostorima.

Kao državotvorna partija SPS naglašava da nam nije potreban puki verbalizam međunarodnih predstavnika već konkretne mere za rešavanje statusa KiM uz prihvatnjiva kompromisna rešenja državnog rukovodstva i Vlade Srbije.

Socijalisti sa svoje Desete, jubilarne konferencije, kao i uvek do sada pružaju punu podršku odlučnom angažovanju predsednika Ivice Dačića za širenje istine putem diplomatskih inicijativa da je nedozvoljiva nezavisnost Kosova što se izražava i kroz povlačenje priznanja brojnih zemalja koje time iskazuju da su namere albanske strane direktno narušavanje Briselskog sporazuma.
Istovremeno se pruža podrška politici koju predsednik Dačić ostvaruje u nastavku reformskog kursa i učvršćivanja SPS-a.

Na 10. izbornoj Konferenciji prisustvovao je i potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić.

Pokrajinski odbor SPS KiM

Kategorije: Vesti|Izbori 2016

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.