Најновије

Ивица Дачић у Дољевцу: Снага наше партије је у људима Вести

У оквиру кампање за локалне изборе у општини Дољевац одржана је конвенција Социјалистичке партије Србије на којој су се, у препуној сали присутним грађанима, обратили председник Извршног одбора СПС Владан Заграђанин, заменик председника проф. др Жарко Обрадовић и председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић.
Овом приликом, председник Извршног одбора СПС Владан Заграђанин истакао је да Социјалистичка партија Србије траје најдуже на политичкој сцени Србије.
“Ми трајемо најдуже на политичкој сцени Србије. Успели смо да очувамо свој идентитет, своје кадрове и чланове, одржали поверење наших гласача и реформисали се у модерну и препознатљиву партију левице, захваљујући пре свега визији нашег председника Ивице Дачића. Политика нашег председника Ивице Дачића је препознатљива не само у Србији већ и широм света”, рекао је Заграђанин и додао да треба да будемо поносни када кажемо грађанима да социјалисти имају председника који се безкомпромисно и врло посвећено у својим свакодневним активностима залаже за заштиту српских националних интереса на КиМ о чему сведоче бројна повлачења признања као и спречавање чланства у међународним институцијама ове квази државе.
“Нама грађани верују управо зато што никада нисмо издали интересе Србије и српског народа зато што смо сваки дан све бројнији, организованији и све јачи. Вероваће нам и 16. децембра овде у Дољевцу где ћемо се борити за сваки глас и бранити резултат на свих 37 бирачких места”, истакао је Владан Заграђанин, председник ИО.
Заменик председника Социјалистичке партије Србије проф. др Жарко Обрадовић рекао је да грађани Дољевца и југа Србије могу на личном примеру свог комшије, друга и пријатеља, председника Социјалистичке партије Србије Ивице Дачића да виде да се истрајност, упорност и рад исплате.
“Ивица Дачић, као дете из Житорађе, је својим знањем, мудром политиком и искреним залагањем успео да досегне до највиших државних функција”, рекао је Обрадовић и додао да Социјалистичкој партији Србије грађани верују управо јер се Ивица Дачић посвећено залаже за интересе наше земље.
Ивица Дачић, председник СПС позвао је све грађане Дољевца да 16. децембра изађу на изборе и подрже листу под редним бројем 3 јер могу да виде са којом се посвећеношћу он бави свим питањима везаним за државу и бољи живот грађана Србије.
“Снага наше Партије од 90-тих до данас је у људима. Ми смо грађанима показали да је СПС спреман да се мења и да се стално унапређује. Ми нисмо без разлога друга партија по политичкој снази у Србији, и то стабилно већ неколико година , јер смо за разлику од многих других свесни да су промене једина константа у политици”, рекао је Дачић и додао да је глас за њега и СПС глас за бољу будућност Србије.
Oн је рекао да жели да социјалисти буду посвећени за своју земљу, јер је он на неки начин доказ како се од обичног члана својом посвећеношћу постаје председник који брани интересе српског народа у међународној арени.
“Од 90 године сам растао уз ову партију, био сам присутан када је било добро и остао сам када је било тешко, али сам се својом истрајношћу изборио да се наша Партија врати на политичко небо Србије како би нашим залагањем обезбедили бољи живот грађанима наше земље”, рекао је Дачић.
Председник СПС је рекао и да је неприхватљиво било какво уцењивање Србије, као и да очекује да ће међународни притисак, пре свега од Запада, натерати Приштину да повуче њихову непромишљену одлуку.
“Доста је било уцена и условљавања, време када су то могли да раде је давно прошло, Харадинај је најављивао многе ствари које се никада нису обистиниле, па и то да ће такозвано Косово ући у Интерпол, а данас цео свет види како се то обистинило. Зато се не бих много обазирао на његове најаве и обећања”, рекао је Дачић и додао да је Србија је већ одговорила на ове нечувене и нецивилизацијске мере тако што је од свих који имају икакав утицај затражила да овај проблем реше, јер Приштина то неће решити сама од себе.
Дачић је подсетио да се ове године обележава и 200 година од рођења Карла Маркса, али и 100. годишњица од завршетка Првог светског рата и поручио да би из свих тих догађаја и годишњица требало извући поуке.

Додао је да је у Првом светском рату живот изгубила скоро трећина грађана Србије, али и да се на крају тешко може рећи да су те жртве пале за неке циљеве који су донели добро Србији и Србима, и да „није сигуран да би кренули у рат да су знали да се боре за Југославију, а не за Србију“.

„Ми смо били народ који је платио највишу цену те идеје која је била добра, савеза балканских народа, као помоћног средства за ослобађање од Турске и Аустроугарске, али су други народи бивше Југославије ту идеју и државу злоупотребили да би српски народ остао тамо где је био на почетку Првог светског рата. То је порука за свако руководство када доноси одлуке од националног и виталног интереса“, рекао је Дачић.

Назначио је да су Срби највеће жртве геноцида и етничког чишћња и да је над Србијом почињен ратни злочин бомбардовањем, те да Србија не сме да одустане од одбране националних и државних интереса, а посебно не сме да прихвати уцене косовских званичника.
На конвенцији су присуствовали и потпредседник Бранко Ружић, потпредседници ИО СПС Ђорђе Чабаркапа и Слободан Милошевић, као и председник Социјалистичке омладине Србије Угљеша Марковић.

Служба за информисање ГО СПС