Најновије

Антић за „Блиц“: Неће бити поскупљења електричне енергије за физичка лица Вести

Не можемо говорити о поскупљењу струје за привреду, јер до поскупљења у правом смислу те речи није дошло“, прокоментарисао је за „Блиц“ Александар Антић, министар енергетике писања појединих медија да ће киловат струје за предузећа бити скупљи за 20,2 одсто од јануара следеће године. Он је објаснио да предузећа имају могућност да бирају са ким ће скопити уговор за испоруку електричне енергије, те да је ЕПС и даље најповољнији, па се стога стално склапају нови уговори са овим јавним предузећем.

– Они привредници који су свој уговор потписали са ЕПС-ом рецимо у фебруару текуће године, нису добили нову цену електричне енергије, већ им је ЕПС испоручује по првобитно уговореној цени. Међутим, они који су нови потписници уговора, имају нешто већу цену, јер је такво стање на берзи – објаснио је Антић и додао да је струја берзанска роба као и све друго, те да цена коју је ЕПС понудио свакако није произвољно одређена. Антић је додао да је таква методологија, да је стање хидрологије на тржишту јако лоше, па је зато струја скупља за оне који сада потпишу уговор.

– То не значи да ће они који следеће године у неком тренутку потпишу уговор имати скупљу струју, можда она тада на тржишту буде јефтинија – закључио је Антић. На наше питање да ли је у скоријем периоду у плану поскупљење струје за физичка лица, Антић одговара да није планирано да до тога дође.

Извор: Блиц

фото: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.