Најновије

Никодијевић: Делегацију Београда угостио градоначелник Бањалуке Београд

Градоначелник Бањалуке Игoр Рaдojичић приредио је данас пријем за делегацију Београда која у оквиру Пословног форума „Репубика Српска – Србија” борави у овом граду.

Том приликом, председник Скупштине Града Београда Никoлa Никодијевић је у присуству помоћника градоначелника Београда Андреје Младеновића пoклoниo градоначелнику Бањалуке Игору Радојичићу дрeс фудбaлскe рeпрeзeнтaциje Србиje сa њeгoвим прeзимeнoм.

– Увек је велико задовољство доћи у Бањалуку, са којом имамо заиста интензивну сарадњу. Пре око месец дана договорили смо одржавање пословног форума, који је данас почео у Бањалуци, и мислим да је то први конкретан резултат поменутог састанка. Желимо додатно да експлоатишемо добре односе Републике Српске и Србије, односно Бањалуке и Београда. Економска и привредна питања су доминантна, али и ми као градови имамо толико заједничких тема и простора за сарадњу – рекао је Никодијевић.

Он је додао да су проблеми са којима се Београд и Бањалука суочавају веома слични, али исто важи и за циљеве које као локалне самоуправе постављамо.

– Следеће недеље ћемо заједно са градоначелником Игором Радојичићем представити новогодишњи програм Града Бањалуке. Постигли смо договор да већ од наредне недеље интензивирамо сарадњу у области туризма, културе и образовања. Желимо да отворимо врата нашим установама и институцијама да ближе и боље сарађују и на тај начин искористе добре политичке односе. Све што ћемо у будућности радити биће пре свега везано за интерес грађана Београда и Бањалуке. Наши градови нису збратимљени само на папиру, јер имамо заиста другачију врсту односа и комуникације – рекао је Никодијевић.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.