Најновије

Триван на састанку са ЕБРД Вести

Министар заштите животне средине Горан Триван са сарадницима састао се са директоркoм Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) за Србију и регион Западног Балкана Жужаном Харгитај, како би утврдили могуће конкретније облике сарадње у наредној години. Министар Триван је изразио велику заинтересованост за продубљивање постојеће сарадње са ЕБРД која доприноси снажењу процеса на успостављању здравије и чистије Србије, и стандарда  животне средине какви постоје у развијеним европским земљама.

Посебан изазов у обављању огромног посла који чека Србију у области заштите животне средине јесте недостатак материјалних и људских ресурса и капацитета, указао је Триван. „Постајемо спремни да уђемо у најозбиљнији посао инвестиција у области заштите животне средине, пре свега у изради пројектно-техничке документације, како би у наредних десет година ушли у реализацију 350 система за прераду отпадних вода и остваривање других пројеката од великог значаја за живот грађана, у потпуној технологији и без половичних решења. У том смислу, значајна је помоћ институција које подржавају оно што хоћемо“, нагласио је Триван.  

На састанку је закључено да ће у наредном периоду бити настављено развијање сарадње на остваривању пројеката у области заштите животне срединее, и пружити подршка нарочито у области управљања отпадом и прераде отпадних вода, пошумљавања и успостављања функционалног „зеленог“ фонда.  

Извор: Министарство заштите животне средине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.