Најновије

Никодијевић: Нови програми за младе Београђане Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић присуствовао је уручењу сертификата и уверења полазницима бесплатних едукација и курсева које је спровела Канцеларија за младе града Београда у текућој години. Сертификате је у Инкубатору “Гнездо” у Палати “Београд” добило око 200 полазника, а догађају је присуствовао и заменик директора Канцеларије за младе Немања Марковић.
Никодијевић је истакао да су сви у граду Београду поносни на рад Канцеларије за младе, као и да су резултати које остварује све бољи из године у годину.
– У време када се сумирају резултати рада у години на измаку, видимо да је рад Канцеларије умногоме помогао младим људима из нашег града. Због тога ће данас полазницима бесплатних едукација и курсева бити уручени сертификати и уверења. Показало се да постоји потреба да Канцеларија за младе организује обуке, пре свега када су у питању рачунари, али и по питању покретања сопственог бизниса, школи новинарства или страних језика. То су области за које су млади Београђани показали највеће интересовање, а град Београд ће сигурно наставити да пружа подршку младим људима како би завршетак њиховог школовања, али и прва радна искуства и прво запошљавање, били везани за њихов родни град – рекао је Никодијевић.
Према његовим речима, Град Београд је ове године обезбедио 200 места за стручно усавршавање помоћу пројекта „БГ пракса“. Студентима Универзитета у Београду, навео је Никодијевић, пружамо шансу да стекну прво радно искуство у оквиру Градске управе, односно Секретаријата, јавних предузећа или установа.
– Кроз програм „БГ праксе“ до сада је прошло више од 2.000 студената и будући да се пројекат показао одлично, сваке године се трудимо да обезбедимо још места у градским предузећима и установама, односно Градској управи. Младима је увек тешко да конкуришу за први посао јер је обично потребно радно искуство, које по правилу немају, али пројекти попут „БГ праксе“ решавају управо такве проблеме. Канцеларија за младе обавља и низ других активности, којима смо такође у потпуности задовољни. Пратећи те активности бићемо адекватна подршка раду Канцеларије, а покушаћемо и да повећавамо буџет за реализацију тих пројеката из године у годину. Позивам све младе људе да прате конкурсе које Канцеларија за младе расписује, места има довољно и људи који данас добијају сертификате су прави пример таквог приступа – закључио је Никодијевић.
Заменик директора Канцеларије за младе Немања Марковић честитао је полазницима курсева и едукација на стеченим сертификатима и позвао младе да се укључе у рад Канцеларије.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.