Најновије

Интервју Славице Ђукић Дејановић за Српски телеграф: Ципеле су моја страст Вести

“Облачим све жене које познајем, пријатељице, сестре, као и моје пацијенткиње, којима свакодневно поклоним неки део своје гардеробе”, прича Славица Ђукић Дејановић, министарка за популациону политику, која је само за новинаре Српског телеграфа отворила своје бројне гардеробере.

Комплети у свим бојама, хаљине, сукње, блузе, кошуље, мантилићи, чине богати гардеробер министарке, познатије и као “модна икона” српске политичке сцене, чији је хуманитарни рад мало познат. Оно на шта је посебно поносна су ципеле, којима се не зна број, а пред новинарима Српског телеграфа отвара своје плакаре и ципеларнике, који су у сваком кутку пространог стана на Врачару.

– Много волим да поклањам, то чини срећном и мене и жене којима дарујем гардеробу. Ципеле су моја слабост и не знам колико их имам. Њих тешко делим јер ретко ко носи мој број. Носим 35, а обућа у том броју се код нас производи за децу, тако да су моје ципеле из Италије. Често су мале ципеле само у излогу, ту их спазим и купим баш те. Недавно ми је познаница рекла да њена сестричина носи 35 и воли високе потпетице, истог часа сам спаковала кофер ципела и послала јој – каже министарка и психијатар Ђукић Дејановић, којој је поред медицине и политике, мода највећа страст.

Оно што Славицу одваја од већине жена, је што се не везује за своју гардеробу, без обзира на марку и вредност, која је у њеном случају увек велика.
– Никад једну одевну комбинацију не носим дуже од једне сезоне. После тога поклањам! Ако не сестрама, њиховим ћеркама или пријатељицама, онда мојим пацијенткињама које су због тога пресрећне. Дешава се да дођу на терапију и питају:”Кад ћете да сређујете ормане?”, што “у преводу” значи:”Кад ће поклони?”. Десило се више пута да дођу код мене, и да им похвалим стил одевања, а оне ми онда кажу да сам им то ја поклонила – са осмехом прича министарка.
Осећај за стил, Славица Ђукић наследила је од мајке, која је, каже, увек учила да буде дотерана.

– Још кад сам била девојчица, мајка ме је опомињала да морам увек бити сређена и да градим сопствени стил. Често путујем због посла којим се бавим, али се још није десило да не одвојим бар сат времена да у сваком граду у свету, обиђем неки бутик и купим неку “крпицу”. Имам много ствари, пуна их је кућа. Одећу сам почела да поклањам пацијенткињама још кад сам била асистент, и ту традицију не планирам да прекинем – закључује Славица Ђукић Дејановић.

Љубав према моди министарка Ђукић Дејановић негује “од малих ногу”, а данас креира из хобија.

– Имам своју кројачицу којој, када одаберем модел, увек нагласим који детаљ ће да дода. Сама осмислим те детаље, које мора да убаци, тако да свака моја ствар има и “мој печат”. Своје ствари с љубављу носим, а увек имам жељу да их и неко други слатко носи, као што сам и ја – искрена је министарка.
Док је била на студијама медицине Славица Ђукић Дејановић често је одлазила у Црвени крст где је донирала одећу.

– Одувек сам куповала одећу и ципеле, а како не волим исту ствар да носим више пита, све оно што сам једном или два пута обукла, још док сам била млада, паковала сам и носила у Црвени крст. Као дете патила сам што сам јединица, недостајала ми је сестра или брат. То је један од разлога што сам увек поклањала и делила својим другарицама које сам гледала као сестре, што и данас радим – каже Ђукић Дејановић.

Извор и фото: Република.рс

фото: Рас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.