Интервју Ђорђа Милићевића за портал “Еспресо“ Вести

Годину која је за нама обележила је саобраћајна несрећа после које се грчевито за живот борио шеф посланичке групе Социјалистичке партије Србије Ђорђе Милићевић.

Захваљујући изванредној физичкој кондицији, Милићевић је успео да преброди најтеже битке и дане, али још увек се опоравља у једној београдској клиници, одакле за Еспресо први пут након несреће говори о свему.

Ђорђе, испичајте нам како је дошло до удеса?

– Морам да напоменем да од 2008. године када сам добио први посланички мандат путујем зарад посла скоро сваки дан на релацији Ваљево-Београд. Наша заседања у Скупштини Србије чији сам потпредседник и где сам председник Посланичке групе СПС умеју да трају и по 14 сати. Морате признати да и сама помисао на све те сате говори много.

Чега се последњег сећате?

– Госпође која се зауставила на путу, када сам стопирао за помоћ. Захвалан сам јој за то и практично она ми је на неки начин спасила живот, такође! Одмах је реаговала и позвала помоћ.

Како се сада осећате?

– Опорављам се. Сваки дан сам се боље и боље. Захвалан сам јер сам добио другу шансу за живот и 02. новембар ћу славити и обележавати симболично до краја живота.

Чија подршка Вам највише значи?

– Поред породице, супруге Весне, брата Гаге, ћерке и родитеља, на које сам јако поносан. Подршка ми стиже са свих страна, како од партијских другарица и другова, тако и од свих људи са којима сам имао прилику са се сусретнем у животу- пријатеља, парламентарних колега … Сви су ми дали неизмерну подршку, како мени, тако и мојој породици и бескрајно сам им захвалан на томе.

Када ћемо Вас поново видети за скупштинском говорницом?

– Политика је мој начин живота- верујем да ће то бити јако брзо!

Ваша порука за Нову годину?

– Желим свим грађанима Србије да у нову 2019. годину уђу са оптимизмом и новом енергијом као и снагом да се носе са потешкоћама које их задесе у животу. Такође, желим да упутим поруку оптимизма јер морамо упркос свим тешкоћама и изазовима да крнемо одговорније, мудрије и спремније у годину која нам долази јер само на тај начин можемо ући са новим могућностима и потенцијалима! Породица је стуб живота и њу негујте и одржавајте јер ће вам живот са таквом подршком бити лакши и безбрижнији!

Извор: Еспресо.рс

фото: Фонет

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.