Gostovanje Antića u Jutarnjem programu na TV Prva: Ne plaćamo grejanje 12 meseci, to je „urbana legenda“ Vesti

Cena električne energije za građane Srbije nije poskupela više od dve godine, najniža je Evropi i neće biti promenjena u narednom periodu.

Prema rečima Aleksandara Antića ministra rudarstva i energetike, toplane u nekim gradovima ne rade 24 sati dnevno, jer kako je kazao, takva je procena rukovodstva toplana u tim gradovima.

On je kazao da je tvrdnja da grejanje plaćamo cele godine „urbana legenda“.

„Mi plaćamo cenu grejana onoliko koliko to košta, a odlukama lokalne samouprave se nama kao građanima izlazi u sustret da to plaćamo u 12 rata“, kazao je Antić za Prva TV.

Prema njegovim rečima, građani prvo trebaju da žale toplanama, pa osnivaču, pa na osnovu inspekcijskog nadzora ministarstvu će se utvrditi da li rade po zakonu. Do sada takvih žalbi nema“, rekao je Antić.

Govoreći o tečnim energentima, on je rekao da su oni značajno pojeftinili.

„Gorivo u Srbiji je pojeftinilo za 12 dinara. Moja procena je da cena benzina neće u narednih nekoliko meseci imati neke značajnije korekcije „, rekao je ministar Aleksandar Antić.

Funkcioner SPS Antić je kazao da je SPS za redovne izbore u redovnim izbornim ciklusima, što je, kako je rekao, njihova „politika i stav“.

„SPS je uvek spreman za izbore i uvek spreman da svoj rad proveri pred građanima. Uveren sam da izbori u ovom trenutku najviše odgovaraju SNS i SPS, to pokazuju i istraživanja i izbori koji su održani u opštinama u proteklom periodu“, rekao je Antić za televiziju Prva.

Izvor: B92

foto: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.