Најновије

Гостовање Одаловића у Јутарњем програму на РТС: Путинова посета је јако значајна за Србију Вести

Генерални секретар Министарства спољних послова Србије Вељко Одаловић оцењује да је политички значај предстојеће посете председника Русије Владимира Путина изузетно велики и да је то важан догађај током којег ће бити потписано око 20 споразума.

Вељко Одаловић наводи да посета Владимира Путина уз радни део има и манифестациони који ће, како каже, потврдити и пријатељске односе Србије и Русије.

„Ово је посета великог пријатеља Србије, и Србија ће и са безбедносног и са сваког другог аспекта учинити све да на најбољи могући начин дочека председника Путина“, рекао је Одаловић за РТС.

Говорећи о безбедносном аспекту посете, генерални секретар Министарства спољних послова Србије је рекао да је она захтевна, али да тај аспект треба препустити безбедносним службама и њихов начин рада гарантоваће пуну безбедност посете Путина Србији.

„Ова посета захтева висок степен припрема и обезбеђења и биће безбедносно на највишем нивоу“, оценио је Одаловић.

Истиче да је политички значај Путинове посете изузетно велики, да је то леп почетак 2019. и велики и важан догађај, где ће се, између осталог, одржати велики састанак на којима ће бити потписано око 20 споразума.

„То је нови квалитет наших односа, уношење нових садржаја у споразуме који ће још више учврстити наше односе, обезбедтии Србији и Русији одређене бенефите“, рекао је генерални секретар Министарства спољних послова Србије и додао да Србија много улаже у енергетски део приче.

Напомиње да је извесно да се неће баш свима у свету свидети Путинова посета Србији, али је поновио да Србија ради оно што је у њеном интересу, те да је ова посета од изузетног значаја како за Србију, тако и за Русију будући да су овде у питању и политички и економски мотиви.

„Србија иде својим путем и радимо све оно што је у интересу наше државе, јачамо односе са Русијом, али и Кином и многима који су спремни да на заједничким интересима функционишемо заједно. Ми не заговарамо ни изолацију, ни санкције“, рекао је Одаловић.

Извор и фото: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.