Dačić za TV Prva: Putinova podrška Srbiji za KiM biće evidentna Vesti

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da predsednik Rusije Vladimir Putin ne donosi nikakvo spektakularno rešenje za Kosovo, ali da će podrška Srbiji biti evidentna.

„Rusko rukovodstvo od samog početka, a redovno ih obaveštavamo, apsolutno podržava poziciju Srbije. Dakle, neće biti spektakularnih ideja, ali jedna podrška Srbiji biće evidentna“, rekao je Dačić za TV Prva.

On je rekao i da je mnogo dezinformacija u vezi konačnog sporazuma Beograda i Prištine, a u to svrstava i pisanja medija da Vašington i Priština spremaju novi „Rambuje“.

Istina je, kako je rekao, da je Priština sada u jednoj pat poziciji zbog anticivilizacijskog čina, uvođenja taksi na robu iz Srbije.

Ranije se insistiralo na tome da Srbija mora da prizna Kosovo, a sada više ne, nego se pominje dogovor, kaže Dačić.

Na pitanje šta ruskog predsednika čeka u Beogradu, šef srpske diplomatije je rekao da celokupnu posetu organizuje Kabinet predsednika Srbije.

„To znači da neće biti dozvoljeno mnogo izlazaka iz protokola, imajući u vidu sveukupnu pripremu i bezbednosnu i ruske prethodnice. Neće biti mnogo prilika za neke aktivnosti ili događaje koji nisu uskopolitički, osim posete Hramu“, istakao je Dačić.

Dačić je pojasnio da su „događaji skoncentrisani na sastanke u Palati, na raznim nivoima, pa konferencija za štampu, uručivanje ordena Vučiću, svečani ručak i nakon toga Hram.

Izvor i foto: Tanjug

foto: Sputnjik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.