Најновије

Дачић примио у опроштајну посету амбасадорку Бразила Вести

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у опроштајну посету амбасадорку Федеративне Републике Бразил Изабел Кристину де Азеведо Хејверт.

Уз захвалност на активном ангажману амбасадорке и њеном доприносу даљем развоју традиционално пријатељских односа Србије и Бразила, у разговору је потврђен наш интерес да са Бразилом, једним од наших кључних политичких и економских партнера у региону Латинске Америке и шире, наставимо да унапређујемо сарадњу у свим областима од обостраног интереса. Амбасадорка де Азеведо је посебно истакла значај унапређења уговорне основе кроз окончање рада на усаглашавању билатералних споразума у процедури, као и на потенцијале за развој сарадње на економском плану.

Министар Дачић је изразио задовољство због присуства церемонији инаугурације председника Жаира Болсонара 1. јануара 2019. године и сусрета са новим министром спољних послова Ернестом Араужом, истакавши нашу спремност да наставимо блиску сарадњу са новом Владом Бразила. Још једном је изразио захвалност на подршци Бразила територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије.

Извор: МСП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.