Saopštenje Forum žena

Forum žena Socijalističke partije Srbije najoštrije osuđuje verbalno nasilje koje se ovih dana sprovodi nad novinarkom Srpskog Telegrafa, Ivanom Žigić.
Biti žena je dar od Boga a ne hendikep, sa pozicije žene izabrati svoju profesiju je tekovina demokratije i ustavno pravo svake građanke Srbije, biti žrtva je nedopustivo u svakom smislu te reči, a napadati ženu sa pozicije muškarca, pa još iz branše kakva je Kultura, reflektuje nemoć. Verbalno nasilje prethodi fizičkom nasilju, protiv toga smo u obavezi da se borimo svi. U obavezi smo da zaštitimo decu od posledica nasilja a ne da koristimo društvene mreže za promociju istog. Ideološke i sve druge razlike su dopustive i o njima treba debatovati ali bez agresije i bez nipodaštavajućeg odnosa prema lepšem i nežnijem polu. Uvrede i agresija, mogu biti sastavni deo pozorišnog komada ali ne i vokabular u javnom diskursu Srbije. Srbi su narod sa tradicijom i kulturom a srpkinje stožer svega o čemu govori istorija kao nauka. Poštovanje žene je odraz džentlmenstva a nepoštovanje, na žalost, posledica lošeg vaspitanja, ostrašćenosti i nepromišljenosti.
Svedoci smo da je u proteklih nekoliko meseci sve izraženije verbalno nasilje i da su tome bile izložene žene koje su nosioci najviših javnih funkcija. Očekujemo da se prema ovakvom trendu, u skladu sa svojim funkcijama i ovlašćenjima, oglase svi čija je obaveza da Srbija bude uređena država koja poštuje vrednosti.

Poštovani građani i građanke Srbije, sigurne smo da delite naše mišljenje i da ovaj čin osuđujete uprkos ideološkim razlikama. Kao članice državotvorne partije kakva je Socijalistička partija Srbije, u obavezi smo da osudimo ovakav čin, tim pre što dolazi od javne ličnosti i glumca čak i ako je posledica nesnalaženja u svetu politike u kom gospodin Trifunović pokušava da sebe promoviše. Ovo je loša reklama.

​​​​​​​Forum žena Socijalističke partije Srbije

Kategorije: Forum žena

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.