Саопштење Форум жена

Форум жена Социјалистичке партије Србије најоштрије осуђује вербално насиље које се ових дана спроводи над новинарком Српског Телеграфа, Иваном Жигић.
Бити жена је дар од Бога а не хендикеп, са позиције жене изабрати своју професију је тековина демократије и уставно право сваке грађанке Србије, бити жртва је недопустиво у сваком смислу те речи, а нападати жену са позиције мушкарца, па још из бранше каква је Култура, рефлектује немоћ. Вербално насиље претходи физичком насиљу, против тога смо у обавези да се боримо сви. У обавези смо да заштитимо децу од последица насиља а не да користимо друштвене мреже за промоцију истог. Идеолошке и све друге разлике су допустиве и о њима треба дебатовати али без агресије и без ниподаштавајућег односа према лепшем и нежнијем полу. Увреде и агресија, могу бити саставни део позоришног комада али не и вокабулар у јавном дискурсу Србије. Срби су народ са традицијом и културом а српкиње стожер свега о чему говори историја као наука. Поштовање жене је одраз џентлменства а непоштовање, на жалост, последица лошег васпитања, острашћености и непромишљености.
Сведоци смо да је у протеклих неколико месеци све израженије вербално насиље и да су томе биле изложене жене које су носиоци највиших јавних функција. Очекујемо да се према оваквом тренду, у складу са својим функцијама и овлашћењима, огласе сви чија је обавеза да Србија буде уређена држава која поштује вредности.

Поштовани грађани и грађанке Србије, сигурне смо да делите наше мишљење и да овај чин осуђујете упркос идеолошким разликама. Као чланице државотворне партије каква је Социјалистичка партија Србије, у обавези смо да осудимо овакав чин, тим пре што долази од јавне личности и глумца чак и ако је последица несналажења у свету политике у ком господин Трифуновић покушава да себе промовише. Ово је лоша реклама.

​​​​​​​Форум жена Социјалистичке партије Србије

Категорије: Форум жена