Најновије

Триван: Србија и Бугарска потписале документа значајна за заштиту животне средине Вести

Министар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван и министар животне средине и вода Републике Бугарске Нено Димов потписали су данас у Димитровграду два документа значајна за област заштите животне средине, Меморандум о  разумевању две земље у области заштите животне средине, и Споразум између Владе републике Србије и Владе Републике Бугарске о правовременој размени информација у случају радиолошке опасности.

На билатералном састанку два министра договорен је нов замах и интензивирање сарадње две земље у области заштите животне средине, како у глобалним оквирима, тако и кроз заједничке пројектне активности и решавање свих отворених еколошких питања.

Бугарски министар Димов у разговору пренео је дубоку заинтересованост Бугарске за придруживање Србије Европској унији и изразио пуну спремност за подршку и помоћ Србији у отварању Поглавља 27 – животна средина и климатске промене. Он је нагласио да ће завршетак процеса преговарања и приступање Србије Еропској унији бити од великог значаја за регионални развој, и истовремено „осигурати бољитак наших држављана са обе стране границе“.  

Министар Горан Триван је указао да, на основу добрих пријатељских односа две земље, нови замах сарадњи по свим питањима заштите животне средине донеће добробит укупном друштвеном развоју на одрживим основама, али и ефикаснија решавања конкретних еколошких питања и проблема локалних заједница.

 

Извор: Министарство заштите животне средине

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.