Најновије

Проф. др Владимир Ђукић у Јутарњем програму на ТВ Пинк: „Иако сам директор и даље се радујем раду са пацијентима и амбуланти“ Вести

Према одлуци Министарства здравља 60 најбољих студената медицине добило је посао у клиничко- болничким центрима широм Србије, а седморо је са радом почело у КБЦ Драгиша Мишовић.

Директор ове установе, проф. др Владимир Ђукић каже да су то млади лекари са просечном оценом 9,6 и да ће држава у наредном периоду учинити све да им побољша услове живота и рада у Србији.

“То су наша деца, нисмо их школовали да раде по Немачкој и Норвешкој, наш је задатак да им обезбедимо боље услове живота и рада, како за лекаре, тако и за сестре, каже проф. др Владимир Ђукић и додаје да су млади лекари са разлогом изабрали универзитетске болнице, попут КБЦ Драгиша Мишовић, како би могли да што више напредују у својој каријери.“

Ми смо се са наше стране потрудили да створимо финансијску инфраструктуру за то и да им прижимо стално запослење“ напомиње директор ове болнице.
Након недаћа које су задесиле ову болницу, пожара и намаштине, коначно почиње светлија будућност за ову институцију. Проф. др Владимир Ђукић каже да је у претходном периоду уложено 12 милиона евра у опрему, распоређену на 14000 квадратних метара и додаје да су донатори са разлогом изабрали КЦБ Драгиша Мишовић, познат по својој историји, али и својим стручњацима. Болница која је развила и своје комшије, Институт за васкуларне болести Дедиње су створили прим. др Драгољуб Бата Адамов и проф. Миша Вучинић, по генијалној идеји градоначелника Бранка Пешића. Данас је болница Драгиша Мишовић фокусирана на болести дигестивног тракта, дигестивну хирургију, запаљенске болести црева… Долазе нам најбољи специјалисти за ове болести, познати у Европи, такође можемо да се похвалимо најбољом ендоскопијом и одличним тимовима лекара, истиче проф. др Ђукић.
Што се тиче младих лекара, који су скоро примљени проф. др Ђукић каже да ће њихова каријера зависити само од њиховог труда и рада и додаје да су у здравству плате повећане. „ Сад лекар специјалиста са 40 сати рада има око 120.000 динара плату, сестра са вишом спремом 56.000 динара, то су све цифре које оправдавају останак у Србији. Ја сам се договорио са министром здравља да зидамо Дом за сестре, ако постоје домови за полицајце, зашто не би, као и свуда у свету постојали домови за младе лекаре и сестре које почињу каријеру, да им обезбедимо социјалне и инфраструктурне услове и побољшамо квалитет живота“, напомиње проф. др Ђукић. Једна од новина је и да ће се мењати Закон о здравственим установама, по коме ће се додатно плаћати допунски сати, „Циљ нам је да врхунски лекари додатно зараде и за себе, и за свој тим, инструментарке, спремаче… да се заради за све и да остане за болницу. Овом приликом позивам све пацијенте да се јаве, нема листе чекања за херније, за лапароскопске операције жучних кеса, као и за најтеже случајеве којим стојим на располагању. Иако сам директор и даље се радујем раду са пацијентима и амбуланти“, закључује проф. др Владимир Ђукић.

Извор: ТВ Пинк

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.