Најновије

Антић: Србија неће допустити отимање своје имовине Вести

Министар рударства и енергетике Александар Антић саопштио је да Србија неће допустити отимање своје имовине, што управо одлукама покушава приштинска власт.

– Нема никакве сумње да је Србија већински власник Трепче и то је чињеница коју морају да уважавају сви у свету, тако да било какви разговори о Трепчи не могу да буду вођени без учешћа Владе Републике Србије. Од почетка дијалога са Приштином, отварали смо питање имовине, и председник Вучић је лично то питање стављао на сто, али разговори о овим питањима су стално одлагани, казао је министар Антић.

Он је истакао да „то што се у Приштини поново одлучује о незаконитом отимању Трепче, неће имати никакве трајне последице. Србија ће наставити да инсистира да се кроз дијалог разговара о имовини, при чему је питање Трепче за нас, наглашава министар, једно од најважнијих”. Као и до сада, Србија ће бринути о Србима који раде у Трепчи, као и о пословању и развоју те компаније.

– Сваки разговор о Трепчи, а они ће морати да буду покренути, дочекујемо спокојно, уверени у снагу наших аргумената, а то је пре свега непобитно већинско власништво у Трепчи, оценио је министар рударства и енергетике Александар Антић.

Извор: Министарство рударства и енергетике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.