Најновије

Александар Антић: Приштина прижељкује пукотину у српском јединству Вести

Министар рударства и енергетике Александар Антић окарактерисао је протесте опозиције на Kосову и Метохији, као велики дебакл који је добио велику пажњу приштинских медија само због нарушавања српског јединства.

– Протести Савеза за Србију на Kосову и Метохији окупили су тек по којег активисту, али су зато добили велику пажњу и подршку у приштинским медијима, који очигледно прижељкују да у име Срба и Србије разговарају са онима који су на улици, а не са легитимним представницима огромне већине грађана. Дебакл опозиционих протеста у Kосовској Митровици и Грачаници потврдио је да Срби са Kосова и Метохије, као један, стоје иза политике председника Вучића и Владе Републике Србије и да имају пуно поверење у решења за која се бори наш државни врх. То јесте проблем за власти у Приштини, јер се по први пут суочавају са пуним јединством са српске стране и зато траже било какву пукотину у нашој националној политици, па макар и у неуспелим протестима опозиције – каже министар Александар Антић.

Према његовим речима опозиција у свом програму не спомиње приступање Србије Европској унији и зато му није јасно зашто се обраћају институцијама у Бриселу.

– То се неће догодити, упркос напору лидера Савеза за Србију, који су и у погледу Kосова и Метохије, али и Европске уније, покушали да понуде себе и своју политику као алтернативу. Драган Ђилас, Вук Јеремић и Бошко Обрадовић у свом програму не помињу приступање Србије Европској унији и отуда је иронична њихова одлука да се обрате представницима институција у Бриселу – истиче министар рударства и енергетике.

Извор: Блиц

Категорије: Вести|Министри

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.