Aleksandar Antić: Priština priželjkuje pukotinu u srpskom jedinstvu Vesti

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić okarakterisao je proteste opozicije na Kosovu i Metohiji, kao veliki debakl koji je dobio veliku pažnju prištinskih medija samo zbog narušavanja srpskog jedinstva.

– Protesti Saveza za Srbiju na Kosovu i Metohiji okupili su tek po kojeg aktivistu, ali su zato dobili veliku pažnju i podršku u prištinskim medijima, koji očigledno priželjkuju da u ime Srba i Srbije razgovaraju sa onima koji su na ulici, a ne sa legitimnim predstavnicima ogromne većine građana. Debakl opozicionih protesta u Kosovskoj Mitrovici i Gračanici potvrdio je da Srbi sa Kosova i Metohije, kao jedan, stoje iza politike predsednika Vučića i Vlade Republike Srbije i da imaju puno poverenje u rešenja za koja se bori naš državni vrh. To jeste problem za vlasti u Prištini, jer se po prvi put suočavaju sa punim jedinstvom sa srpske strane i zato traže bilo kakvu pukotinu u našoj nacionalnoj politici, pa makar i u neuspelim protestima opozicije – kaže ministar Aleksandar Antić.

Prema njegovim rečima opozicija u svom programu ne spominje pristupanje Srbije Evropskoj uniji i zato mu nije jasno zašto se obraćaju institucijama u Briselu.

– To se neće dogoditi, uprkos naporu lidera Saveza za Srbiju, koji su i u pogledu Kosova i Metohije, ali i Evropske unije, pokušali da ponude sebe i svoju politiku kao alternativu. Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Boško Obradović u svom programu ne pominju pristupanje Srbije Evropskoj uniji i otuda je ironična njihova odluka da se obrate predstavnicima institucija u Briselu – ističe ministar rudarstva i energetike.

Izvor: Blic

Kategorije: Vesti|Ministri

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.