Најновије

Александар Антић: Вешала су део политике СЗС Вести

Лидери Савеза за Србију потврдили су да ношење вешала кроз центар Београда за њих није никакав инцидент, нити грубо гажење по успомени на жртве нацистичког терора над Београђанима, већ део њиховог политичког програма, изјавио је високи функционер СПС Александар Антић.

Понављање овог мрачног перформанса, из недеље у недељу на београдским улицама, не наилази на осуду и противљење Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића и других, и тако не оставља простор за било који други закључак, него да је за њих улично вешање прихватљива и пожељна политичка акција.

За огромну већину грађана Београда и Србије ово је недопустиво вређање најдубљег поштовања према невиним жртвама нацистичког терора и гажење сећања на родољубе који су свој живот уградили у слободу свог града и своје земље.

Док шетају центром Београда присталице Савеза за Србију требало би добро да се замисле да ли заиста желе да се поистовете са нацистима и њиховим сарадницима, јер они су последњи који су пре њих доносили вешала у центар града пре 78 година.

Овај симбол страдања наших родољуба не сме да буде злоупотребљен, нити да се њим праве било какве политичке асоцијације, јер са терором нациста и страдањем Срба у Другом светском рату нико пристојан и цивилизован не сме да се игра.

 

Категорије: Вести|Министри

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.