Aleksandar Antić: Vešala su deo politike SZS Vesti

Lideri Saveza za Srbiju potvrdili su da nošenje vešala kroz centar Beograda za njih nije nikakav incident, niti grubo gaženje po uspomeni na žrtve nacističkog terora nad Beograđanima, već deo njihovog političkog programa, izjavio je visoki funkcioner SPS Aleksandar Antić.

Ponavljanje ovog mračnog performansa, iz nedelje u nedelju na beogradskim ulicama, ne nailazi na osudu i protivljenje Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i drugih, i tako ne ostavlja prostor za bilo koji drugi zaključak, nego da je za njih ulično vešanje prihvatljiva i poželjna politička akcija.

Za ogromnu većinu građana Beograda i Srbije ovo je nedopustivo vređanje najdubljeg poštovanja prema nevinim žrtvama nacističkog terora i gaženje sećanja na rodoljube koji su svoj život ugradili u slobodu svog grada i svoje zemlje.

Dok šetaju centrom Beograda pristalice Saveza za Srbiju trebalo bi dobro da se zamisle da li zaista žele da se poistovete sa nacistima i njihovim saradnicima, jer oni su poslednji koji su pre njih donosili vešala u centar grada pre 78 godina.

Ovaj simbol stradanja naših rodoljuba ne sme da bude zloupotrebljen, niti da se njim prave bilo kakve političke asocijacije, jer sa terorom nacista i stradanjem Srba u Drugom svetskom ratu niko pristojan i civilizovan ne sme da se igra.

 

Kategorije: Vesti|Ministri

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.