Slavica Đukić Dejanović: Vešala su pretnja i agresija Vesti

Funkcionerka SPS Slavica Đukić Dejanović istakla je da ta partija i ona lično osuđuju izražavanje nezadovoljstva na protestima putem iznošenja vešala, ocenjujući da nije reč o nezadovoljstvu već o pretnji i agresiji.

Đukić Dejanović za Tanjug podseća da je pravo svakog čoveka u Srbiji, kao i u drugim državama da ima svoj politički stav i da ga izrazi, čak i u demonstracijama koje su u skladu sa zakonom, međutim, ponovna pojava vešala koje građane asocira na smrt, strah i užas govori da izražavanje nezadovoljstva poprima jedan karakter izražavanja agresije prema neistomišljenicima.

„I kao što se traži od pripadnika vlasti sasvim osnovano da imaju spremnost na dijalog, da čuju i drugo mišljenje, tako građani verovatno očekuju od učesnika bilo kakvog protesta da ne gađaju jajima institucije koje predstavljaju Srbiju, da ne nose vešala koja asociraju na izuzetno neprijatne događaje. Šta znači taj simbol visibaba na vešalu. Hoće li njihov program rada biti vešala?“, upitala je Đukić Dejanović.

Funkcionerka SPS je poručila da ta stranka najoštrije osuđuje takav način izražavanja nezadovoljstva.

„To zapravo nije nezadovoljstvo, to je pretnja, to je agresija, to je i lični ambiciozni stav koji je frustriran i koji se ne može ostvariti na drugi način nego demonstriranjem i širenjem straha“, rekla je Đukić Dejanović.

Izvor: Tanjug

Kategorije: Vesti|Ministri

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.