Најновије

Проф. др Славица Ђукић Дејановић: У току рад на изменама Закона о финансијској подршци породицама с децом Вести

Министарка задужена у Влади Србије за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић изјавила је да је у току рад на изменама Закона о финансијској подршци породицама с децом које су најављене прошлог лета и изразила уверење да ће то осетљиво питање бити решено на време.

– Дошли смо до закључка да треба помоћи трима категоријама жена, онима које имају висока примања, а оду на трудничко или одсуствују због неге детета, затим онима које имају мање од шест месеци радног стажа, као и онима које су тек почеле да раде, а морале су да отворе боловање – изјавила је Ђукић Дејановићева.

Додала је да Комисија, коју је формирала влада, прави процене о финансијским потенцијалима и начинима да се измени и допуни Закон, а да се не узме од категорија које су поправиле свој статус.

На питање да ли је упозната са захтевима Иницијативе „Маме су закон“, Ђукић Дејановићева је нагласила да су маме увек у праву када траже да им се оствари неко право.

– Ипак, не смемо да дођемо у ситуацију, као у неким земљама у региону, да обећамо много више него што можемо. Са министарствима финансија и рада треба да нађемо меру која ће бити у складу са захтевима мама и са жељом свих нас да им дамо све што можемо. Али морамо да будемо реални – нагласила је министарка.

Истакла је и да има разумевања за захтеве да се поправи статус свих мајку у Србији уз напомену да су популациона политика и социјална помоћ две различите категорије.

Извор: Танјуг/ Хепи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.