Најновије

Слободан Унковић: Београд међу најпопуларнијим дестинацијама за Израелце Београд

Београд је на сајму IMTM 2019 проглашен за једну од најпопуларнијих дестинација за израелске туристе, према ранг-листи најзначајнијег израелског портала за путовања Lametayesls, који је уврстио Београд уз Рим, Барселону и Праг као топ дестинацију за туристе из Израела.

Признање је уручено првог дана Међународног сајма туризма IMTM 2019 у Тел Авиву заменику директора Туристичке организације Београда, Слободану Унковићу.

„Награда је резултат рада свих институција, релевантних организација и пружалаца услуга у туризму који су прилагодили своју понуду за израелске госте и учинили да Београд постане незаобилазна дестинација за Израелце”, изјавио је Слободан Унковић овом приликом.

По уручењу награде, на заједничком штанду Београда и Србије, организован је коктел за представнике туристичке привреде и медија из Израела, чему је присуствовао и амбасадор Републике Србије у Израелу, Милутин Станојевић.

На сајму је представљена актуелна туристичка понуда Београда и Србије, са акцентом на јеврејско наслеђе, туристичке туре, познате атракције у нашем граду, културу и гастрономију. Током првог дана сајма одржан је велики број састанака са израелским агенцијама и туроператорима, као и новинарима заинтересованим за промоцију понуде Београда у овој земљи.

Туристи из Израела су у 2018. години на 7. месту по броју остварених ноћења у Београду и налазе се и у првих 15 гостију по броју долазака у Београду.

Извор: ТОБ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.