Најновије

Саопштење Форума жена СПС поводом изјава министра Ненада Поповића Вести

Поводом неоснованих и нетачних тврдњи, изнетих у виду оптужбе од стране министра без портфеља Ненада Поповића, а на рачун првог потпредседника Владе и министра спољних послова Ивице Дачића, Форум жена Социјалистичке партије Србије издаје саопштење.

Председник Социјалистичке партије Србије, први потпредседник Владе и министар спољних   послова, Ивица Дачић, остаће упамћен у историји Србије као човек који је у најтежим тренуцима за државу Србију имао храбрости да се јавно и  дипломатски супротстави шиптарским терористима и њиховим лобистима. Наиме, срушио је лажну слику о свеопштем признању квази државе „Косово“ и у кратком року обезбедио повлачење признања од стране 13 држава света.  Његовим радом, који је увек био у складу са политиком председника Србије и Владе Републике Србије, знатно је побољшана преговарачка позиција око питања везаних за Косово и Метохију.

Разумемо потребу да се умањи вредност свега учињеног али не и покушај да се обмане српска јавност. Наводи, које је изнео Ненад Поповић, осим што су неистинити, долазе од неког ко је, свакако, имао своју шансу да покаже и знање и умеће али и патриотизам на ову тему. Господин Поповић био је део владајуће већине баш у време када је тзв „Косово“ прогласило своју независност. Памтимо само рефлексију немоћи и неке изјаве без покрића, упућене српском народу на КиМ, из тих дана.

И тада и данас није довољно давати помпезне, популистичке изјаве базиране на политиканству зарад страначког профита, Срби и неалбански живаљ на Косову и Метохији али и у расељењу од таквих изјава нема користи.

Интересантно је да се као познавалац Устава Републике Србије, тада није сетио да је грубо нарушен. Од 2006 до 2008 године, Ненад Поповић био је на челу економског тима Координационог центра за КиМ, који је формиран да би се улагањем у инфраструктуру али и у привреду у јужној српској покрајини, олакшао живот нашем народу. Ни тада енклаве нису имале исти статус као север, тим пре чуди да данас чујемо помпезне изјаве о целовитости и најаве базиране на рефренима музичких састава. Додуше, тада је све послове обављао у име и за име Демократске странке Србије коју је касније напустио.

Ако је напад на Ивицу Дачића покушај да се „страним другарима“ покаже лојалност јер је изостало присуство на протесту у организацији истих, онда је бесмисао већа.

Поштовани министре, Ивица Дачић од оснивања заступа ставове Социјалистичке партије Србије а све у интересу грађанки и грађана Србије јер таквој партији припада, не очекујемо да разумете али морате да поштујете. Ако не поштујете лојалност идеји, поштујте вољу народа Србије који Ивици Дачићу поклања поверење. Није тешко одбранити се од ваших оптужби, бесмислено је трошити време на све вас који су некада били једно а данас су нешто друго, треће, пето….

Изражавамо наду да ће политика коју води председник Србије Александар Вучић добити још значајнију подршку и да ће се хомогенизовати ставове унутар Владе.

 

ФОРУМ ЖЕНА СПС