Saopštenje Foruma žena SPS povodom izjava ministra Nenada Popovića Vesti

Povodom neosnovanih i netačnih tvrdnji, iznetih u vidu optužbe od strane ministra bez portfelja Nenada Popovića, a na račun prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, Forum žena Socijalističke partije Srbije izdaje saopštenje.

Predsednik Socijalističke partije Srbije, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih   poslova, Ivica Dačić, ostaće upamćen u istoriji Srbije kao čovek koji je u najtežim trenucima za državu Srbiju imao hrabrosti da se javno i  diplomatski suprotstavi šiptarskim teroristima i njihovim lobistima. Naime, srušio je lažnu sliku o sveopštem priznanju kvazi države „Kosovo“ i u kratkom roku obezbedio povlačenje priznanja od strane 13 država sveta.  Njegovim radom, koji je uvek bio u skladu sa politikom predsednika Srbije i Vlade Republike Srbije, znatno je poboljšana pregovaračka pozicija oko pitanja vezanih za Kosovo i Metohiju.

Razumemo potrebu da se umanji vrednost svega učinjenog ali ne i pokušaj da se obmane srpska javnost. Navodi, koje je izneo Nenad Popović, osim što su neistiniti, dolaze od nekog ko je, svakako, imao svoju šansu da pokaže i znanje i umeće ali i patriotizam na ovu temu. Gospodin Popović bio je deo vladajuće većine baš u vreme kada je tzv „Kosovo“ proglasilo svoju nezavisnost. Pamtimo samo refleksiju nemoći i neke izjave bez pokrića, upućene srpskom narodu na KiM, iz tih dana.

I tada i danas nije dovoljno davati pompezne, populističke izjave bazirane na politikanstvu zarad stranačkog profita, Srbi i nealbanski živalj na Kosovu i Metohiji ali i u raseljenju od takvih izjava nema koristi.

Interesantno je da se kao poznavalac Ustava Republike Srbije, tada nije setio da je grubo narušen. Od 2006 do 2008 godine, Nenad Popović bio je na čelu ekonomskog tima Koordinacionog centra za KiM, koji je formiran da bi se ulaganjem u infrastrukturu ali i u privredu u južnoj srpskoj pokrajini, olakšao život našem narodu. Ni tada enklave nisu imale isti status kao sever, tim pre čudi da danas čujemo pompezne izjave o celovitosti i najave bazirane na refrenima muzičkih sastava. Doduše, tada je sve poslove obavljao u ime i za ime Demokratske stranke Srbije koju je kasnije napustio.

Ako je napad na Ivicu Dačića pokušaj da se „stranim drugarima“ pokaže lojalnost jer je izostalo prisustvo na protestu u organizaciji istih, onda je besmisao veća.

Poštovani ministre, Ivica Dačić od osnivanja zastupa stavove Socijalističke partije Srbije a sve u interesu građanki i građana Srbije jer takvoj partiji pripada, ne očekujemo da razumete ali morate da poštujete. Ako ne poštujete lojalnost ideji, poštujte volju naroda Srbije koji Ivici Dačiću poklanja poverenje. Nije teško odbraniti se od vaših optužbi, besmisleno je trošiti vreme na sve vas koji su nekada bili jedno a danas su nešto drugo, treće, peto….

Izražavamo nadu da će politika koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobiti još značajniju podršku i da će se homogenizovati stavove unutar Vlade.

 

FORUM ŽENA SPS  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.