Најновије

Саопштење СПС-а поводом изјаве министра Ненада Поповића Вести

Социјалистичка партија Србије осећа обавезу да подсети министра Поповића да наш председник и министар спољних послова Ивица Дачић ради раме уз раме са  председником Александром Вучићем, само и искључиво у интересу Србије и Српског народа.

Ми социјалисти апелујемо на министра Поповића да се бави својим ресором и да покаже више поверења у рад Владе којој припада. Министар спољних послова Ивица Дачић је заслужан за то што је 13 земаља повукло признање тзв. државе Косово, што та самопрокламована држава није примљена у Унеско и Интерпол и што су водеће светске силе попут САД-а почеле да преиспитују подршку независном Косову. С друге стране подсећамо да је министар Поповић итекако имао прилике да се бори за најважније национално питање од 2005. године од када је на челним позицијама био: шеф Економског тима за Косово и Метохију и заменик председника Координационог тела Владе Републике Србије за Прешево, Бујановац и Медвеђу. Такође Ненад Поповић је био и народни посланик ДСС 2008. године, када је Косово прогласило независност. Ово су све званични подаци са сајта Владе Републике Србије.

Па га са правом питамо,

Шта сте Ви урадили и какав сте допринос дали решењу Косовског питања?

Председник СПС-а се залаже за могућа решења, за трајно стабилне односе који подразумевају претходно постојање дугорочне међународне гаранције за безбедност Срба, за посебан статус за све Србе на КиМ у различитим степенима и нијансама.

Ивица Дачић не крши Устав, него изричито говори о могућим решењима, тако да сви релевантни фактори у држави треба да дају предлог и могућа решења, црква, опозиција, стручна јавност и на крају грађани да се изјасне на референдуму.

Служба за информисање ГО СПС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.