Најновије

Проф. др Славица Ђукић Дејановић: Не одустајемо од ЕУ, “лоптица” у дворишту Приштине Вести

Србија неће одустати од европског пута, без обзира на то има ли или нема тренутно места за проширење, рекла је министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић .

Коментаришући изјаву француске министарке за европске послове Емили Лоазо која је да нема места за нове чланице ЕУ у скорије време, али да Француска подржава европски пут Србије Ђукић Дејановић, каже да на путу ЕУ наша земља стоји чврсто, али да проблеми долазе са друге стране.

“Све што се до сада догађа због тврдоглавости Приштине већ успорава неке активности које смо могли имати, али “лоптица није у нашем дворишту”, она је код доносиоца одлука у Приштини”, рекла је Ђукић Дејановић.

Министарка без портфеља додаје да ће Србија учинити све да дијалогом реши неслагања и неодговорност Приштине која из Бриселског споразума није ни један једини задатак реализовала који је добила.

“Сви већ знају како ми гледамо на уведене таксе, не само ми него читав свет. Оно што ћемо свакако радити јесте да ћемо имати један достојанствен став и водити рачуна о националним и државним интересима Срба”, закључује Ђукић Дејановић.

Извор и фото: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.