Најновије

Никодијевић: Велика улагања Града Београда у домове здравља Београд

Председник Скупштине града Никола Никодијевић и секретарка за здравство Вера Дражић посетили су здравствену станицу Раља у општини Сопот која је добила нову медицинску опрему, а завршени су и радови на увођењу система даљинског грејања.

Никола Никодијевић је том приликом прецизирао да ова здравствена станица покрива Раљу, али и суседна места и то не само у Сопоту, те да је врло значајна за систем примарне здравствене заштите делова неколико општина.

– Објекат је грађен седамдесетих година прошлог века и од тада није реконструисан, због чега је Град Београд уложио средства у обнову. Замењена је ПВЦ столарија, а потом и котларница која је била на мазут. Секретаријат за здравство обезбедио је ултразвучни апарат, који није постојао у овој здравственој станици – рекао је Никодијевић.

Последњих година Град Београд потенцира примарну здравствену заштиту, која је доступна свим грађанима Београда. Никодијевић је подсетио да је она поверена локалним самоуправама и да је загарантована Уставом.

– Циљ нам је да грађани не морају да путују на десетине километара због основног прегледа или анализе крви, већ да им то учинимо доступним, обезбеђујући им истовремено квалитетну здравствену заштиту и широк спектар услуга – навео је Никодијевић.

Он је подсетио да је протеклих година завршено неколико великих објеката – у Јајинцима, Малом Мокром Лугу, Лабудовом брду и насељу Степа Степановић, а велик број здравствених станица је реконструисан. У изградњу нових објеката, прецизирао је Никодијевић, инвестирано је безмало 260 милиона динара, у реконструкцију централноградских здравствених објеката 94 милиона и готово 45 милиона динара уложено је у објекте у приградским општинама.

– Наставићемо са изградњом нових здравствених станица, посебно у деловима који се убрзано развијају, попут леве обале Дунава, то јест Борче 2, где ће се градити велики објекат од пет хиљада квадрата. Такође, Дом здравља у Обреновцу добиће ново одељење, јер и тамо постоје потребе због тога ште се и Обреновац убрзано развија – најавио је Никодијевић.

Председник Скупштине града додао је да град има добру сарадњу са надлежним министарством, те да ће се наставити са улагањима у здравство на територији Београда.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд