Nikodijević: Velika ulaganja Grada Beograda u domove zdravlja Beograd

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i sekretarka za zdravstvo Vera Dražić posetili su zdravstvenu stanicu Ralja u opštini Sopot koja je dobila novu medicinsku opremu, a završeni su i radovi na uvođenju sistema daljinskog grejanja.

Nikola Nikodijević je tom prilikom precizirao da ova zdravstvena stanica pokriva Ralju, ali i susedna mesta i to ne samo u Sopotu, te da je vrlo značajna za sistem primarne zdravstvene zaštite delova nekoliko opština.

– Objekat je građen sedamdesetih godina prošlog veka i od tada nije rekonstruisan, zbog čega je Grad Beograd uložio sredstva u obnovu. Zamenjena je PVC stolarija, a potom i kotlarnica koja je bila na mazut. Sekretarijat za zdravstvo obezbedio je ultrazvučni aparat, koji nije postojao u ovoj zdravstvenoj stanici – rekao je Nikodijević.

Poslednjih godina Grad Beograd potencira primarnu zdravstvenu zaštitu, koja je dostupna svim građanima Beograda. Nikodijević je podsetio da je ona poverena lokalnim samoupravama i da je zagarantovana Ustavom.

– Cilj nam je da građani ne moraju da putuju na desetine kilometara zbog osnovnog pregleda ili analize krvi, već da im to učinimo dostupnim, obezbeđujući im istovremeno kvalitetnu zdravstvenu zaštitu i širok spektar usluga – naveo je Nikodijević.

On je podsetio da je proteklih godina završeno nekoliko velikih objekata – u Jajincima, Malom Mokrom Lugu, Labudovom brdu i naselju Stepa Stepanović, a velik broj zdravstvenih stanica je rekonstruisan. U izgradnju novih objekata, precizirao je Nikodijević, investirano je bezmalo 260 miliona dinara, u rekonstrukciju centralnogradskih zdravstvenih objekata 94 miliona i gotovo 45 miliona dinara uloženo je u objekte u prigradskim opštinama.

– Nastavićemo sa izgradnjom novih zdravstvenih stanica, posebno u delovima koji se ubrzano razvijaju, poput leve obale Dunava, to jest Borče 2, gde će se graditi veliki objekat od pet hiljada kvadrata. Takođe, Dom zdravlja u Obrenovcu dobiće novo odeljenje, jer i tamo postoje potrebe zbog toga šte se i Obrenovac ubrzano razvija – najavio je Nikodijević.

Predsednik Skupštine grada dodao je da grad ima dobru saradnju sa nadležnim ministarstvom, te da će se nastaviti sa ulaganjima u zdravstvo na teritoriji Beograda.

Izvor: Beoinfo

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.