Најновије

Никола Никодијевић: Жеља Београда да млади буду активни у својим идејама и иницијативама Београд

На свечаности у Старом двору су удружењима, институцијама и појединцима уручена признања „Звезде Београда 2018”, која додељује Канцеларија за младе Града Београда за најбоље пројекте чије су активности подржане на конкурсима организационих јединица Градске управе.

Честитајући добитницима, председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић истакао је да је жеља Града Београда да млади буду активни у својим идејама и иницијативама, а да их град у том развоју подржи.

– Данас награђени треба да буду подстицај другима да не буду само посматрачи, већ активни учесници и као такви увек ће имати отворена врата у Граду Београду. Најпоноснији смо када управо овакви млади људи дођу са идејама, ми их подржимо и они се врате као најнаграђиванији у Европи. Ове награде имају симболични карактер и пре свега су подстицај свим другима да се укључе, а ми ћеми и институционално и финансијски учинити све да помогнемо талентоване младе људе – истакао је Никола Никодијевић.

Никодијевић је том приликом доделио награде „Звезде Београда” Удружењу „Студентска техничка такмичења” за пројекат „Друмска стрела”, као и Удружењу „Звезда 2000” за пројекат „Млади Европљани”.

Признања „Звезде Београда 2018” добило је 18 удружења, институција и појединаца на предлог Канцеларије за младе, Фондације за младе таленте, Савета за запошљавање, Секретаријата за социјалну заштиту, Секретаријата за здравство, Секретаријата за спорт и омладину, Секретаријата за културу и Секретаријата за привреду, чиме се потврђује одлучност Града Београда да давањем подршке оснажи удружења, институције и појединце на пројектима од значаја за Град Београд.

Извор: Беоинфо

Категорије: Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.