Nikola Nikodijević: Želja Beograda da mladi budu aktivni u svojim idejama i inicijativama Beograd

Na svečanosti u Starom dvoru su udruženjima, institucijama i pojedincima uručena priznanja „Zvezde Beograda 2018”, koja dodeljuje Kancelarija za mlade Grada Beograda za najbolje projekte čije su aktivnosti podržane na konkursima organizacionih jedinica Gradske uprave.

Čestitajući dobitnicima, predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević istakao je da je želja Grada Beograda da mladi budu aktivni u svojim idejama i inicijativama, a da ih grad u tom razvoju podrži.

– Danas nagrađeni treba da budu podsticaj drugima da ne budu samo posmatrači, već aktivni učesnici i kao takvi uvek će imati otvorena vrata u Gradu Beogradu. Najponosniji smo kada upravo ovakvi mladi ljudi dođu sa idejama, mi ih podržimo i oni se vrate kao najnagrađivaniji u Evropi. Ove nagrade imaju simbolični karakter i pre svega su podsticaj svim drugima da se uključe, a mi ćemi i institucionalno i finansijski učiniti sve da pomognemo talentovane mlade ljude – istakao je Nikola Nikodijević.

Nikodijević je tom prilikom dodelio nagrade „Zvezde Beograda” Udruženju „Studentska tehnička takmičenja” za projekat „Drumska strela”, kao i Udruženju „Zvezda 2000” za projekat „Mladi Evropljani”.

Priznanja „Zvezde Beograda 2018” dobilo je 18 udruženja, institucija i pojedinaca na predlog Kancelarije za mlade, Fondacije za mlade talente, Saveta za zapošljavanje, Sekretarijata za socijalnu zaštitu, Sekretarijata za zdravstvo, Sekretarijata za sport i omladinu, Sekretarijata za kulturu i Sekretarijata za privredu, čime se potvrđuje odlučnost Grada Beograda da davanjem podrške osnaži udruženja, institucije i pojedince na projektima od značaja za Grad Beograd.

Izvor: Beoinfo

Kategorije: Beograd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.