Најновије

СПС: Србији је потребно јединство, не политички памфлети Вести

Социјалистичка партија Србије најоштрије осуђује као политички памфлет писмо које је председнику Србије Александру Вучићу упутио Драган Ђилас и указује да је такво понашање штетно за Србију, којој је сада потребно јединство.

У маниру ДОС-а исто као и пре две деценије за ситуацију на Косову и Метохији оптужује се српска власт, а не сепаратизам и сецесионизам косовских Албанаца, који су преко терористичких формација ОВК-а протерали Србе са Косова и Метохије и једнострано прогласили државу.

Ђилас каже да је решење у помирењу Срба и Албанаца, што је исто као што је ДОС говорио да је Косово демократско питање.

СПС подсећа да су имали 12 година после Милошевића да постигну то наводно помирење, да реше то такозвано демократско питање.

Уместо тога, у време њихове власти, тог истог Ђиласа, Тадића, Јеремића и осталих, Косово је прогласило независност, 84 земље су признале ту независност, дали су алиби косовским Албанцима за тај чин погрешним питањем пред Међународним судом правде и пребацили дијалог са УН-а на Брисел а да при томе никоме од њих није ни падало на памет да поднесу оставке.

СПС истиче да  Срби никако да науче да је у тешким временима потребно јединство, окупљање око заједничких циљева и стављање националних и државних интереса изнад партијских и личних. Свако друго понашање и поступци, као што је овај Ђиласов политички памфлет, штетни су за Србију.

Категорије: Вести|Саопштења

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.