SPS: Srbiji je potrebno jedinstvo, ne politički pamfleti Vesti

Socijalistička partija Srbije najoštrije osuđuje kao politički pamflet pismo koje je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uputio Dragan Đilas i ukazuje da je takvo ponašanje štetno za Srbiju, kojoj je sada potrebno jedinstvo.

U maniru DOS-a isto kao i pre dve decenije za situaciju na Kosovu i Metohiji optužuje se srpska vlast, a ne separatizam i secesionizam kosovskih Albanaca, koji su preko terorističkih formacija OVK-a proterali Srbe sa Kosova i Metohije i jednostrano proglasili državu.

Đilas kaže da je rešenje u pomirenju Srba i Albanaca, što je isto kao što je DOS govorio da je Kosovo demokratsko pitanje.

SPS podseća da su imali 12 godina posle Miloševića da postignu to navodno pomirenje, da reše to takozvano demokratsko pitanje.

Umesto toga, u vreme njihove vlasti, tog istog Đilasa, Tadića, Jeremića i ostalih, Kosovo je proglasilo nezavisnost, 84 zemlje su priznale tu nezavisnost, dali su alibi kosovskim Albancima za taj čin pogrešnim pitanjem pred Međunarodnim sudom pravde i prebacili dijalog sa UN-a na Brisel a da pri tome nikome od njih nije ni padalo na pamet da podnesu ostavke.

SPS ističe da  Srbi nikako da nauče da je u teškim vremenima potrebno jedinstvo, okupljanje oko zajedničkih ciljeva i stavljanje nacionalnih i državnih interesa iznad partijskih i ličnih. Svako drugo ponašanje i postupci, kao što je ovaj Đilasov politički pamflet, štetni su za Srbiju.

Kategorije: Vesti|Saopštenja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.