Најновије

Триван изабран за једног од потпредседника Петог заседања Скупштине за животну средину ( УНЕА-5) 2021. године Вести

Министар заштите животне средине Горан Триван изабран је на званичној седници затварања Четврте Скупштине УН за животну средину у Најробију,за једног од потпредседника Петог заседања Скупштине за животну средину ( УНЕА-5), чије заседање ће бити одржано 2021 године. Усвајањем заједничке министарске Декларације земље чланице УНЕП-а су се обавезале да почев од данас почињу да раде на остваривању њених приоритета.

Министар Триван оценио је на крају  заседања Скупштине Уједињених нација за животну средину (УНЕА-4),  да је од изузетне важности што је највиши међународни ниво одлучивања о животној средини ,  позвао цео свет на неодложну и хитну  глобалну акцију заштите животне средине и .што је препознат значај и допринос Србије регионалном и  глобалнном напору у борби за живот и  будућност човечанства и свих живих бића на планети.

Током УНЕА-4, која је заседала у Најробију од 11.-15. марта, делегација наше земље предвођена министром Триваном, представила је ставове Србије у вези са кључним питањима у заштити животне средине од националног, регионалног и међународног значаја.

На посебно организованом панелу УНЕА-4 “ Загађење у Југоисточној Европи- следећи корак“, оцењено је да  Министарска конференције коју је уз подршку УНЕП-а и Италије организовало Министарство заштите животне средине, крајем прошле године у Београду, а која је окупила  представнике земаља југоисточне и јужне Европе, представља нови формат регионалне сарадње и ангажовања као прекретница у практичном решавању еколошких проблема.

На маргинама  Скупштине УН за животну средину, Министар заштите животне средине Горан Триван састао се са председавајућим УНЕА-4 и министром животне средине Естоније Симом Кислером и новоименованом извршном директорком Програма Уједињених нација за животну средину (УНЕП) Ингер Андерсон, са шефовима делегација држава из региона и са другим званичницима светске организаѕије за животну средину.

Извор: Министарство заштите животне средине

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.