Dačić primio delegaciju Evropskog saveta za spoljne poslove Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je  delegaciju Evropskog saveta za spoljne poslove (ECFR) koju je predvodio britanski diplomata i nekadašnji posrednik u tehničkom dijalogu između Beograda i Prištine Robert Kuper.

ECFR je međunarodni think-tank, osnovan 2007. godine, koji ima za cilj da bude forum za razmenu mišljenja i ideja o ključnim pitanjima međunarodnih odnosa iz evropske perspektive.

Na sastanku je bilo reči o aktuelnom stanju u odnosima Republike Srbije i Evropske unije u pristupnom procesu Srbije za članstvo u EU, o budućnosti dijaloga između Beograda i Prištine, sprovođenju političkih i ekonomskih reformi na putu ka EU, sa posebnim akcentom na regionalnoj saradnji.

Ministar Dačić ponovio je da punopravno članstvo u EU predstavlja spoljnopolitički prioritet Srbije, kao i da se Srbija zalaže za rešavanje svih otvorenih pitanja u tom procesu kroz dijalog i mirnim putem. Ministar je govorio i o potrebi za pronalaženjem održivih rešenja u dijalogu između Beograda i Prištine, uz adekvatnu podršku međunarodne zajednice.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.