Најновије

Гостовање Бранка Ружића у “Добро јутро Србијо“ на ТВ Хепи: „Када мањина покушава да надјача већину, како се то зове?“ Вести

Гост емисије „Добро јутро Србијо“ био је господин Бранко Ружић, министар за државну управу и самоуправу.

Ружић је протесте оценио као насилне а поступке демонстраната као срамне те да нису смели да се десе као и да то није игра и перформанс како то многи кометаришу:

– Захтеви да се улеће у вести није перформанс. Не смемо схватати олако то што се десило и то управо на петнаестогодишњицу погрома на Косову као и двадесет година од НАТО бомбардовања- рекао је Ружић и додао да су протести потпуно легални и да нико не брани да се изађе на улице али да до насиља не сме доћи. Такође, подсетио је да је то у почетку био протест незадовољних грађана а потом се претворио у протест опозиције која је преузела вођство и искористила људе за своје политичке сврхе.

– Одједном чујете како све то договарају шта ће да раде, значи договорили су се да упадну на РТС, да гурну ту децу и да уђу. Треба да имају неки план и политички програм.- прокоментарисао је Ружић опозицију и додао:
– Они су побегли из парламента и свих утакмица на локалу јер знају да немају подршку. Видели сте колико је ту грађана било. –напоменуо је и да је Вучић добио изборе и да је он председник Републике и део система те да је нечувено овакво понашање.

– Не дају и не производе, повукли су се из парламента. Зашто? Имате могућност да изнесете свој став у парламетну који се преноси. Само они хоће да направе симулацију петог октобра. Прво многе су ствари другачије, друго где је тај народ? Они су хтели да искористе њих у баналне ствари. Деца су сама рекла да тај дечко из гимназије није дошао ту због власти или опозиције. То је тај бунт. Сад опозиција жели да га постави као симбол. Ово личи на циркус.

О најавама да ће протестанти поново ући у зграду РТС-а, господин Ружић је упитао:

– Где ће да уђу? Како их није срамота да тако говоре?
Када говоримо о инвестицијама које би слањем овакве слике о протестима у свет могле бити угрожене, министар је изнео свој став:

– Када дође један гигант као што је Фолксваген, одмах рачунајте да цео регион може да буде прогутан Фолксваген-ом. Оно што је важно када шаљете овакву слику, при том потпуно је легитимно да они протествују али такав манир протеста неће угрозити инвестиције али када видите да су се протести радикализовали, инвеститори ће размислити да ли ће уложити. Шта им је политика осим што желе да свргну Вучића и то насилно. То грађани препознају, важно је да се сачува уставни поредак. Када мањина поокушава да надјача већину, како се то зове?

Што се тиче ситуације са Косовом, господин Ружић је прокоментарисао:

– Ништа више није до Београда. Ми смо испунили све што је у Бриселском споразуму а они једну једину ствар нису. Они су до екстрема довели ту своју политичку лудорију.

Извор и видео: ТВ Хепи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.