Dačić razgovarao sa ministrom inostranih poslova Mozambika Vesti

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, na marginama Konferencije Ujedinjenih nacija o saradnji Jug-Jug koja se održava u Buenos Airesu, sastao se sa ministrom za inostrane poslove i saradnju Mozambika Hoze Kondugua Pačekom.

Tom prilikom, ministar Dačić je izrazio solidarnost sa narodom Mozambika zbog stradanja tokom nedavnih elementarnih nepogoda koje su pogodile ovu našu prijateljsku državu i obavestio svog kolegu da je Vlada Republike Srbije juče donela odluku o pružanju materijalne pomoći Mozambiku u skladu sa našim mogućnostima.

Ministar Pačeko srdačno je zahvalio na ovom gestu Srbije i detaljno opisao tragične posledice poplava i drugih elementarnih nepogoda u kojima je stradalo više od 1000 ljudi, a drugi po veličini grad je nestao jer je uništeno 90% kuća.

Ministar Dačić istakao je da Mozambik, kao država sa kojom nas veže duga istorija izvanrednih odnosa, uvek može računati na našu pomoć. Pozvao je ministra Pačeka da dođe u uzvratnu posetu Srbiji. Ministar Pačeko potvrdio je da će iskoristiti prvu pogodnu priliku evocirajući izvanredne razgovore koje su imali prilikom poslednjeg susreta.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.