Dačiću uručena Povelja počasnog gosta Buenos Airesa Vesti

U Ambasadi Republike Srbije u Argentini organizovana je ceremonija na kojoj je Povelja počasnog gosta Buenos Airesa uručena prvom potpredsedniku Vlade Srbije i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću.

Ovo je treće priznanje koje Skupština grada Buenos Airesa dodeljuje ministru Dačiću, ovoga puta na predlog potpredsednika Skupštine Franciska Kintane.

Višegodišnje prijateljstvo ministra Dačića i grada Beograda sa predstavnicima Buenos Airesa je, između ostalog, rezultiralo dodeljivanjem imena „Trg Republike Srbije“ jednom od centralnih prostora u elitnom delu Buenos Airesa.

Ministar Dačić zahvalio je na ovom priznanju i istakao da je ono još jedan dokaz izvanrednih odnosa Srbije i Argentine. Uputio je poziv gradske uprave i predstavnicima grada Buenos Airesa da posete Beograd, kako bi imali priliku da im uzvratimo gostoprimstvo.

Na prijemu, koji je ovim povodom organizovan u Ambasadi, pored zvaničnika grada Buenos Airesa, prisustvovali su i drugi ugledni građani argentinske prestonice, episkop Kirilo, kao i predstavnici argentinskog ministarstva spoljnih poslova i vera, diplomatskog kora i naše dijaspore.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.