Најновије

Саопштење Социјалистичке омладине Србије поводом изјаве Иницијативе младих Социјалистичка омладина

Социјалистичка омладина Србије се залаже за бољу и праведнију Србију. Сматрамо да је младима од приоритета да се окрену будућности и да својим радом свакога дана доприносе да се друштво у Србији развија и да тежи друштвима развијених земаља.

Економија, култура и образовање морају бити приоритети којима треба давати посебну пажњу. Историја као учитељица живота и саставни део образовања је поготово значајна за младе људе који желе да граде снажнију Србију.

Гостовање Николе Шаиновића у емисији ”Упитник” на РТС треба посматрати кроз призму успеха, грешака, пропуштених прилика и херојског држања свих политичких актера тих тешких година у незавидним међународним геополитичким односима по Србију. Захваљујући њима ми данас имамо суверенитет и слободу.

Подсетићемо наше другарице и другове из Иницијативе младих да много бројнији народи од нашег и данас немају тај луксуз. Историју треба посматрати реално, без окова пристрасности, не због прошлости – она је бесповратна већ због будућности у којој ми желимо да не поновимо грешке из прошлости.

Никола Шаиновић је и сам изјавио у том гостовању да један злочин не потире други већ да су то два злочина и на најбољи могући начин је указао шта мисли о томе.

Ми жртве вреднујемо подједнако без обзира на њихову националну, верску или расну припадност. Бол и патња не познају те појмове.

Драгим другарицама и друговима из Иницијативе младих желимо да своје погледе прошире како би сагледали целовиту слику, а не да их неко спутава како би у свом видокругу видели таман толико да их ништа не омета док трче трку за туђе циљеве.

Социјалистичка омладина Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.