Saopštenje Socijalističke omladine Srbije povodom izjave Inicijative mladih Socijalistička omladina

Socijalistička omladina Srbije se zalaže za bolju i pravedniju Srbiju. Smatramo da je mladima od prioriteta da se okrenu budućnosti i da svojim radom svakoga dana doprinose da se društvo u Srbiji razvija i da teži društvima razvijenih zemalja.

Ekonomija, kultura i obrazovanje moraju biti prioriteti kojima treba davati posebnu pažnju. Istorija kao učiteljica života i sastavni deo obrazovanja je pogotovo značajna za mlade ljude koji žele da grade snažniju Srbiju.

Gostovanje Nikole Šainovića u emisiji ”Upitnik” na RTS treba posmatrati kroz prizmu uspeha, grešaka, propuštenih prilika i herojskog držanja svih političkih aktera tih teških godina u nezavidnim međunarodnim geopolitičkim odnosima po Srbiju. Zahvaljujući njima mi danas imamo suverenitet i slobodu.

Podsetićemo naše drugarice i drugove iz Inicijative mladih da mnogo brojniji narodi od našeg i danas nemaju taj luksuz. Istoriju treba posmatrati realno, bez okova pristrasnosti, ne zbog prošlosti – ona je bespovratna već zbog budućnosti u kojoj mi želimo da ne ponovimo greške iz prošlosti.

Nikola Šainović je i sam izjavio u tom gostovanju da jedan zločin ne potire drugi već da su to dva zločina i na najbolji mogući način je ukazao šta misli o tome.

Mi žrtve vrednujemo podjednako bez obzira na njihovu nacionalnu, versku ili rasnu pripadnost. Bol i patnja ne poznaju te pojmove.

Dragim drugaricama i drugovima iz Inicijative mladih želimo da svoje poglede prošire kako bi sagledali celovitu sliku, a ne da ih neko sputava kako bi u svom vidokrugu videli taman toliko da ih ništa ne ometa dok trče trku za tuđe ciljeve.

Socijalistička omladina Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.