Branko Ružić: Miting opozicije sraman, dezorijentisan performans Vesti

Visoki funkcioner  Socijalističke partije Srbije, Branko Ružić ocenio je  da je miting opozicije u subotu u Beogradu „politički gledano, krajnje sraman, programski i ideološki dezorijentisan performans“.

„Tzv. lideri opozicije baštine “vašar taštine“, organizuju jedni drugima zvižduke, bore se za primat nadajući se privilegijama vlasti kako bi urušavali srpsko društvo. Koriste verbalno nasilje i nevaspitanje spram onih koje targetiraju kao političke protivnike“, rekao je Ružić u izjavi za javnost.

Ružić, koji je i ministar za upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Srbije, rekao je da je poruka sa mitinga bila poziv na ekstremistički utemeljenu podelu na „normalne“ i “nenormalne“.

On je osporio pravo opoziciji da tvrdi da je ona „normalna“ Srbija i rekao da nema „odgovor na strateške državne izazove, hrabrost i viziju da preduzmu korake za boljitak građana i građanki Srbije“, i da zato „ne samo da su doživeli debakl, nego ih niko više neće prepoznavati ni u fragmentima političkog značaja“.

„Srbija je jedna! I uvek normalna. Borimo se za državotvornu politiku, nova radna mesta, privredni rast, zdravu ekonomiju, socijalnu pravdu, solidarnost i običnog čoveka. Zato tenzije u društvu treba spustiti za nekoliko oktava niže“, zaključio je Ružić.

 

Izvor i foto: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.