Најновије

Гостовање Ђорђа Милићевића у “Добро јутро Србијо“ на ТВ Хепи: Потребно нам је јединство грађана Вести

Гост јутарњег програма био је потпредседник Народне скупштине Републике Србије, господин Ђорђе Милићевић.

Ђорђе Милићевић је прошле године имао тешку саобраћајну незгоду.

Теме о којима је говорио односе се на актуелности у вези Косова и Метохије и предстојећег данашњег скупа.

На самом почетку разговора питали смо га о саобраћајној несрећи и о претходном периоду који је обележио његов живот.

– Ја морам да Вам кажем да после свега што сам прошао, то је један пакао, ја нерадо говорим о томе. То је био тежак период за мене и моју породицу. Ја се надам да као човек који је имао само десет одсто шансе да преживи, данас изгледам сасвим добро. Тек након одређеног временског периода су ми то рекли. Све време сам пратио политичку ситуацију, јер политика је мој живот. Јуче сам после 6 месеци први пут ушао у парламент. Захвалио се својим колегама на подршци коју су пружили мени и мојој породици. 2. Новембар је мој нови рођендан – казао је господин Милићевић.

На питање како је видео политичка дешавања у протеклом временском периоду и шта нам је то потребно за решавање питања од националног и државног интереса, истиче:

– Треба да наставимо са реализацијом реформског курса Владе Републике Србије чији су темељи чврсто постављени 2014. године и чији су резултати видљиви. Данас ћемо имати достојанствен одговор за све оно што се дешавало протеклих месеци. Ово је један скуп који ће послати јасне поруке. Ово је скуп који пре свега представља спремност председника и владе да отворено изађе пред грађане и положи рачуне за оно за шта је преузела одговорност. Али и да изађе са планом и програмом шта ћемо то радити у наредном периоду . Друга порука је јединство грађана, стабилност је у овом тренутку најважнија. Потребно нам је јединство грађана! Нама је потребно масовно учешће грађана у решавању питања која се тичу националног и државног интереса – рекао је Милићевић.
Овог јутра, заједно са нашим гостом дотакли смо се и актуелног питања о Косову и Метохији, свестан његове важности рекао је:

– Двојни суверенитет не постоји нигде. Хајде реално да размишљамо. Србија је суверена држава. Косово је за нас део Србије. Са друге стране потпуно је јасна политика Владе Србије, Србија жели у ЕУ, али ће наставити да гради пријатељске односе са Русијом. И када нам кажу престаните да лобирате, а ми већ шест месеци трпимо таксе! За све то време 13 држава је повукло призње Косова. Предстоји нам тежак период, разговори. Веома су важне поруке које ће данас бити послате на скупу. СПС дели вредност и одговорност коалиције, поносни смо на резултате и желимо да дамо свој допринос у даљој реализацији плана и програма. Јаки смо онолико колико смо јединствени! – закључио је Милићевић.

Извор: ТВ Хепи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.