Dačić: Dalje unapređenje bilateralne saradnje između Srbije i Gruzije u svim oblastima od obostranog interesa Vesti

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boravi u bilateralnoj poseti Gruziji.

Ministar Dačić razgovarao je sa svojim kolegom i domaćinom, ministrom inostranih poslova Davidom Zalkalianijem.

Šef srpske diplomatije je u prijateljskom razgovoru sa ministrom inostranih poslova Gruzije istakao značaj dobrih i prijateljskih odnosa između dve države i njenih naroda, isto tako je naglasio i zadovoljstvo uspešnom saradnjom u svim oblastima od obostranog interesa. U tom smislu, ministar Dačić je podvukao i važnost nedavnog otvaranja diplomatskog predstavništva Gruzije u Republici Srbiji što će dodatno podstaći razvoj bilateralne saradnje.

Ministar Dačić posebno je zahvalio na čvrstoj poziciji Gruzije u poštovanju međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.

Ministar Dačić je upoznao gruzijskog kolegu i o tekućim reformama koje sprovodi Vlada, kao i toku evropskih integracija Srbije i mogućnostima ekonomske saradnje.
Šefovi diplomatija dve države su razmenili mišljenja i o unutrašnjepolitičkim, regionalnim, evropskim i globalnim procesima i izazovima aktuelnog trenutka.

Posebnu pažnju dvojica ministara su posvetili daljem unapređenju bilateralne saradnje između dve države i to pre svega u oblasti privredne saradnje.

Nakon sastanka ministri su potpisali Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti omladine i sporta između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Gruzije i Zajedničku deklaraciju prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova i ministra inostranih poslova Gruzije.

Izvor: MSP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.